Titti Persson

Foto av:

Kajsa Göransson

Titti Persson är författare och har skrivit ett flertal böcker för barn, ungdomar och vuxna, de flesta under pseudonymen Siri Spont.

Relaterat

Jag är bara ett jävla äckel

Om boken

Dagen är äntligen här. Henrik ska börja sjuan, lämna den lilla byskolan där han har haft ett helvete i sex år. På högstadiet ska allting bli annorlunda, han ska bli en annan.
Men snart börjar saker gå utför även här och han blir stämplad som minst, svagast, konstigast. Mobbingen eskalerar till ren misshandel och han förstår inte hur han ska stå ut i tre år. Är han dömd att vara en tönt och ett mobboffer för alltid? Men med svart humor och olika strategier lyckas Henrik hitta en inre styrka, egna intressen och ett sammanhang där ingen kan sätta sig på honom. Kanske kan han vara mer än bara ett jävla äckel?Självutlämnande och rått berättar Henrik Ståhl och Titti Persson om en helvetisk högstadietid i en liten ort i Dalarna. Det är mörkt och plågsamt, en vardag full av mobbning och våld. Men där finns också humor, vänskap, ljus och ett hopp om att framtiden faktiskt kan bli bättre.Henrik Ståhl är författare, dramatiker och skådespelare, känd från flera SVT-produktioner. Han får hundratusentals svenskar att somna till den populära podden Somna med Henrik. Med den självbiografiska föreställningen Henrik – en tönt turnerade han runt i hundratals högstadieskolor i Sverige under slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Titti Persson är författare och har skrivit ett flertal böcker för barn, ungdomar och vuxna, de flesta under pseudonymen Siri Spont. Hon är uppvuxen i Dalarna och har gått i skolan tillsammans med Henrik.

Titti Persson, Henrik Ståhl

Jag är bara ett jävla äckel