Thomas Eriksson

Foto av:

Privat

Thomas Eriksson har i flera böcker på ett lättsamt och inspirerande sätt beskrivit den svenska nutidshistorien och framför allt vad som tilldrog sig under de s k rekordåren. Författaren är bosatt i Garphyttan utanför Örebro med fru och tre barn. Vid sidan av författarskapet ägnar han mycket tid åt folkmusik och spelar själv fiol.

Han debuterade med Neon – eldskrift i natten (Prisma, 1997) och har sedan utkommit med Älskade pryl – reklam- och prylhistoria för rekordårens barn (Prisma, 1999), En bok om Sverige (Rabén & Sjögren, 2003), Överlevnadsboken (Rabén & Sjögren, 2005) och Älskade form - Svensk formhistoria från 50-, 60- och 70-talen(Prisma, 2006).

Relaterat

En bok om Sverige

Om boken

Detta är boken alla barn i Sverige behöver! Lär känna ditt lands natur och historia. Massor med fakta om berg, hav, skogar, sjöar, älvar, städer, näringsliv, historia, mat, hus och språk. Rikt och roligt illustrerad med teckningar - och med foton och kartor. Läs och lär om Sverige - om bergen och fjällen, haven, skogarna och djuren som finns här, om människorna som flyttat in, brutit mark, byggt upp industrier och städer. Här finns naturkunskapen, geografiska och historiska fakta och här kan du läsa om språk, hus, mat och styrelseskick - svensk kultur i dess allra vidaste bemärkelse.

Thomas Eriksson, Göran Uggla

En bok om Sverige