bok

Överlevnadsboken

Thomas Eriksson

Författare

Per Gustavsson

Illustratör

Beskrivning

2005-04-08
Svenska
9-12

Författare

Thomas Eriksson

Illustratör

Per Gustavsson

Här finns allt du behöver veta för att ta dig fram i svensk granskog eller för att klara en natt i snöstorm. Hur du ska ta dig upp ur en vak eller vad du ska tänka på när du slår läger i hemmaskogen. Du blir en riktig expert! Du vet precis vad som gäller. Och om du skulle hamna bland krokodiler vid Nilens stränder så får du veta hur du klarar det också. Visst är friluftsliv kul. Men det är ännu roligare om du vet hur du kan leva och överleva i naturen. Boken uppmuntrar tjejer och killar till äventyr och att våga ta egna initiativ. En "du-kan-själv-handbok" på 128 sidor som täcker ALLT. Här får du tips om utrustning, hur du undviker fällor, förslag på aktiviteter, du får veta hur du ska packa ryggsäcken, göra upp eld, hur du sätter upp ett tält men också vad du kan lära av naturen. Du får också tips om hur du ska klara av extrem överlevnad.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-08

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663082

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.389

Bredd (mm)

150

 

En bok om Sverige

Om boken

Detta är boken alla barn i Sverige behöver! Lär känna ditt lands natur och historia. Massor med fakta om berg, hav, skogar, sjöar, älvar, städer, näringsliv, historia, mat, hus och språk. Rikt och roligt illustrerad med teckningar - och med foton och kartor. Läs och lär om Sverige - om bergen och fjällen, haven, skogarna och djuren som finns här, om människorna som flyttat in, brutit mark, byggt upp industrier och städer. Här finns naturkunskapen, geografiska och historiska fakta och här kan du läsa om språk, hus, mat och styrelseskick - svensk kultur i dess allra vidaste bemärkelse.

Thomas Eriksson, Göran Uggla

En bok om Sverige

 

Relaterat

Nyheter

Nej, jag vill inte!

Måste man verkligen leka med någon bara för att en vuxen säger att man ska? I Berit vill inte, den tredje boken om nya favoritkaraktären Berit, tussas två barn ihop mot sin vilja.

Kärlek, lögner och marsvin

Får man verkligen aldrig ljuga? Kanske om man är riktigt riktigt kär? I andra boken om Berit erövrar huvudpersonen en ny vän med hjälp av en ganska opraktisk lögn.

– Det finns inget som slår ens egna fantasier och lekar

Per Gustavsson är tillbaka med en roadmovie i bilderboksformat. En fartfylld berättelse med högt tempo och många roliga detaljer att titta på. Men det är inte den nya lekplatsen som är äventyret, det är resan dit! Med lekens hjälp och gränslös fantasi kan vad som helst hända.

Den starka och viktiga kärleken till ett gosedjur

Annica Hedin och Per Gustavsson är tillbaka med en ny bilderbok – en kärlekssaga med stora känslor: kärlek, sorg, ilska och glädje. Berit älskar Russin handlar om kärleken till ett gosedjur och hur svårt det kan vara att göra det som förväntas av en när det känns fel.

”Jag tror det handlar mycket om att passa in”

Kim är starkast i klassen, han kan lyfta en hel lekstuga minsann. Men så en dag kommer Adnan som är ännu starkare. Jonas Lindén och Per Gustavsson har skapat en absurd och humoristisk bilderbok om machokultur och om att förlora sin plats i hierarkin.