Henrik Lange

Media

Pressbilder
Namn: Henrik Lange
Ålder: 28
Bosatt: Göteborg
Utbildning och tidigare arbeten: Serietecknarskola, Animation och Animerad film på KonstFack, Webbdesign, Reklam och marknadsföring plus kortare kurser i måleri, originalframställning, grafik, layout och kalligrafi.
Har frilansat under flera år som illustratör och serietecknare för tidningar som Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter, Kamratposten, Göteborgs-Tidningen, Svenska MAD, MegaPyton, Chili, Svenska Dagbladet Göteborgs UtbildningsFörvaltning Arbetslivsinstitutet, Happy Life med flera plus att jag gjort illustrationer till olika läromedelsböcker.
Fem egna seriealbum utgivna på förlagen JEMI och Optimal Press. För Rabén & Sjögren har jag illustrerat KP-Humor och Ful-Otto av Sören Olsson och Anders Jacobsson.
Priser och Stipendier: Har erhållit Sveriges Författarfonds resestipendium 1998 och Sveriges Författarfonds Arbetstipendium 2000 och stipendium från Tecknarnas fotokopieringsfond.
Jobb-Fritid: Arbetar för tillfället med tidningarna Svenska MAD, Göteborgs-Posten, Vestmanlands Läns Tidning, Kamrat-Posten. 
På fritiden blir det simning, innebandy, matlagning, jakt, böcker, filmer, dataspel.

Relaterat

Samson & Roberto. Fader Pietros hemlighet

Om boken

En helskön absurd historia om hunden och katten - radarparet Samson & Roberto.
Nu i ny upplaga med nya illustrationer!

Samson, den elaka, ganska fula hunden, har ärvt pensionat Fjordgläntan som han nu försöker driva tillsammans med sin ständige vapendragare, den smarta, men mycket utsvultna katten Roberto. På Fjordgläntan samlas de mest osannolika karaktärer: allt-möjligt-uttern Olli, Ludo Carson, den mystiske sheriffen, Mario Gastromati på jakt efter ett hemligt recept. Och så är poeten Gregor tillbaka hos sin älskade piccolo, Greta!

Boken passar utmärkt som både högläsningsbok och som läsa själv-bok.
De tre böckerna om Samson & Roberto heter: Arvet efter farbror Rin-Tin-Tei (i lågpris 2005), Kraxiga kamrater (i lågpris 2006) och Fader Pietros hemlighet.


Ingvar Ambjørnsen, Henrik Lange

Samson & Roberto. Fader Pietros hemlighet

Raketbajs och snorbobbor

Om boken

Var på tungan smakar surt som surast? Varför blir man yr av att åka karusell? Hur lång tid tar det innan maten blir bajs?

Följ med på en spännande berg-och-dalbanefärd uppifrån och ner genom de kletiga, stinkande och bullrande delarna av kroppen.

Visste du att det finns över 300 olika sorters bakterier i munnen? Eller att ett barns hjärta slår snabbare än en vuxens? Eller att det egentligen inte alls är magen som kurrar - det är tarmarna som säger till dig att de vill ha mat att jobba med.
Det här och mycket mer får du lära dig i Nicolas Jacquemots respektlösa, roliga, lättfattliga och ytterst informativa resa genom kroppen; från håret, öronen, ögonen, näsan, munnen, bröstet, blodet, skelettet, hjärtat, magen, tarmarna, rumpan och ända ner i fötterna. Här kan du få veta de mest fantastiska grejer om snorkråkor, rapar, hicka, spyor, kurr i magen, fisar, vårtor och fotsvett.
Fakta om kroppen varvas med roliga experiment och häpnadsväckande fakta och rekord. Henrik Langes galna illustrationer fångar tonen perfekt.

Ur innehållet:
Spänn hårmusklerna
Hjärn-koll
Kräk-synonymer
Prova att bota din hicka
Varför är blåmärken blåa?

Nicolas Jacquemot, född 1974, är etnolog och journalist och har tidigare arbetat som bl. a. beteendevetare, översättare, pressredaktör och museilärare. Han har också skrivit ett par faktaböcker för vuxna. Lagom till Alla hjärtans dag utkommer hans första faktabok för barn: Kärlek - så funkar det!

Nicolas Jacquemot, Henrik Lange

Raketbajs och snorbobbor