bok

Nils Näsa och luktomaten

Sören Olsson

Författare

Anders Jacobsson

Författare

Henrik Lange

Illustratör

Beskrivning

2006-06-19
Svenska
6-9

Författare

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Illustratör

Henrik Lange

Lättläst och galet roligt!
Nils Näsa och hans näskompisar har blivit ivägkörda från människokroppen. Plötsligt har de blivit ersatta av Lindstedts luktomater som finns i fyra olika pastellfärger. Näsorna tvingas organisera sig och gör reklam för att näsor faktiskt behövs. Det går dessvärre inte så bra. Men så kommer de på att de kan ta hjälp av Ystvarp Näsa, som har suttit på den utländske kocken i dalen. Han kan laga något riktigt starkt och väldoftande. Något som är lite FÖR starkt för Lindstedts luktomater ...

Hur illustrerar man ett gäng näsor som har blivit ivägkörda från människokroppen för att de inte behövs längre? Det vet Henrik Lange. Ingenting är omöjligt i hans fantastiskt roliga och nyskapande illustrationer.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-06-19

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129663754

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.147

Bredd (mm)

140

 

Håkan Bråkans julafton

Om boken

Håkan tycker att det är så mysigt med julen. Då är alla familjer tillsammans. Precis då säger mamma det där hemska som Håkan aldrig ska glömma:
- Men ni vet väl att det finns folk som jobbar på julafton?
- Men ... är inte det förbjudet? Kan man inte göra något?

Håkans lista över alla som jobbar på julafton:
Polisen
Tjuvarna
Prästen
Döden
Tanterna och gubbarna i affären
Sjukhusmänniskorna
Han som vevar hissen upp och ner i stora höghuset vid biblioteket
De som man ser på teve
Arga gubben som kör plogbilen
Taxichaufförerna
Brandkåren och ambulansen

Håkan funderar på hur han ska kunna ge alla som jobbar lite jul. Tyvärr har han bara 23,50:- så det räcker inte till julklappar åt allihop. Han måste komma på någon annan plan. Så får han plötsligt världens bästa idé ...

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Eva Lindén

Håkan Bråkans julafton

 

Raketbajs och snorbobbor

Om boken

Var på tungan smakar surt som surast? Varför blir man yr av att åka karusell? Hur lång tid tar det innan maten blir bajs?

Följ med på en spännande berg-och-dalbanefärd uppifrån och ner genom de kletiga, stinkande och bullrande delarna av kroppen.

Visste du att det finns över 300 olika sorters bakterier i munnen? Eller att ett barns hjärta slår snabbare än en vuxens? Eller att det egentligen inte alls är magen som kurrar - det är tarmarna som säger till dig att de vill ha mat att jobba med.
Det här och mycket mer får du lära dig i Nicolas Jacquemots respektlösa, roliga, lättfattliga och ytterst informativa resa genom kroppen; från håret, öronen, ögonen, näsan, munnen, bröstet, blodet, skelettet, hjärtat, magen, tarmarna, rumpan och ända ner i fötterna. Här kan du få veta de mest fantastiska grejer om snorkråkor, rapar, hicka, spyor, kurr i magen, fisar, vårtor och fotsvett.
Fakta om kroppen varvas med roliga experiment och häpnadsväckande fakta och rekord. Henrik Langes galna illustrationer fångar tonen perfekt. Ur innehållet:
Spänn hårmusklerna
Hjärn-koll
Kräk-synonymer
Prova att bota din hicka
Varför är blåmärken blåa?

Nicolas Jacquemot, född 1974, är etnolog och journalist och har tidigare arbetat som bl. a. beteendevetare, översättare, pressredaktör och museilärare. Han har också skrivit ett par faktaböcker för vuxna. Lagom till Alla hjärtans dag utkommer hans första faktabok för barn: Kärlek - så funkar det!

Nicolas Jacquemot, Henrik Lange

Raketbajs och snorbobbor

Relaterat