Tony Manieri

Foto av:

Rebecca Manieri

Jag är född i Silvåkra 1960. Åtminstone står det så i passet. Det är lite ovanligt, eftersom Silvåkra faktiskt är ett av de få samhällena i Skåne där ortsnamnet verkligen står på båda sidor om vägskylten. I Silvåkra finns nämligen ingenting. Däremot finns i grannbyn Harlösa ett av traktens bästa café; Grand.

Här, några kilometer från Revinge, några mil från Lund föddes alltså jag. Omständigheterna kring födseln är höljda i dunkel, och min far börjar alltid mumla och flacka med blicken när jag tar upp ämnet. När jag inte skriver deckare arbetar jag med reklam. Under ett par år i Köpenhamn, men annars har jag varit Malmö trogen. Inte minst i min tecknade serie "Ståkkålms-Ringo", som jag ritade under nästan femton år i tidningen Kvällsposten.

Men det är skrivandet jag brinner för, som det heter. I den femte boken om Michael Stanic händer det skumma saker i Turning Torso. En girig reklambyrådirektör råkar ut för sitt livs mardröm, och Stanic jagar en hänsynslös kidnappare över hela Skåne… Dessutom kommer snart uppföljaren till Det lysande ögat, som jag skriver tillsammans med Laura Trenter. Jätteroligt och jättespännande!

I hela mitt liv har jag arbetat med bilder och gestaltning i olika former, och om allting går som jag vill kommer även Stanic att "röra på sig" i framtiden...

Tony Manieri

Kolla in min hemsida www.manieri.se!

Utgivet på andra förlag:

Blodsdiamanten, Bra Böcker, 2003
ABC-resan Jorden Runt, tillsammans med Rebecca Manieri, Egmont Kärnan, 2005

Relaterat

Stackelstrands hemlighet

Om boken

Nadja är överlycklig! Hennes bästa kompis Anna Stackelstrand har flyttat hem igen, efter flera år i Skottland. Anna och hennes bror Oscar bor i den stora borgen vid Stupet. Ju mer tid Nadja och Charlie tillbringar där, desto säkrare blir de på att borgen ruvar på en stor hemlighet. En hemlighet som handlar om det fasansfulla vulkanutbrottet på ön Cayo Socorro, då Annas och Oscars farfarsfar arbetade som läkare där. Vad var det egentligen som hände på ön? Är det sant att greve Stackelstrand hade en guldmask med sig hem? Och finns det verkligen en förbannelse?

Laura Trenter, Tony Manieri

Stackelstrands hemlighet