bok

Stackelstrands hemlighet

Duodeckarna

Laura Trenter

Författare

Tony Manieri

Författare

Beskrivning

2007-05-30
Svenska
9-12

Författare

Laura Trenter, Tony Manieri

Nadja är överlycklig! Hennes bästa kompis Anna Stackelstrand har flyttat hem igen, efter flera år i Skottland. Anna och hennes bror Oscar bor i den stora borgen vid Stupet. Ju mer tid Nadja och Charlie tillbringar där, desto säkrare blir de på att borgen ruvar på en stor hemlighet. En hemlighet som handlar om det fasansfulla vulkanutbrottet på ön Cayo Socorro, då Annas och Oscars farfarsfar arbetade som läkare där. Vad var det egentligen som hände på ön? Är det sant att greve Stackelstrand hade en guldmask med sig hem? Och finns det verkligen en förbannelse?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Duodeckarna

Publiceringsdatum

2007-05-30

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185227082

Antal Sidor

208

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

190

Vikt (kg)

0.287

Bredd (mm)

140

 

Puman

Om boken

En ny slags berättelse av spänningens mästare. Det är ingen deckare den här gången utan det är mystiskt, märkligt och oförklarligt. Men, som vanligt, är det mycket spännande.

På nätterna händer något märkligt. En puma dyker plötsligt upp och hämnas, till exempel attackerar den skolans mobbargäng. Och vad har den med Sanna att göra? Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaka?

Laura Trenter är barnens favoritförfattare, hennes böcker har allt: spänning, realism och fantastiska händelser, händelser som alltid lojalt skildras ur barnens perspektiv - ofta är hon inte nådig mot vuxenvärldens oförståelse för barnens upplevelser. Hennes böcker är fulla av gåtor och spännande trådar, alltid så trovärdigt och realistiskt att det skulle kunnat vara på riktigt. Och framför allt, de är så lätta att läsa.

Laura Trenter

Puman

 

Relaterat