bok

Det lysande ögat

Laura Trenter

Författare

Tony Manieri

Författare

Beskrivning

2006-06-07
Svenska
6-9

Författare

Laura Trenter, Tony Manieri

Nytt spännande samarbete! Nu kommer första delen i en serie signerad barnens deckardrottning, Laura Trenter, och deckarförfattaren med mera, Tony Manieri!

"Exakt klockan kvart över fyra på morgonen vaknar Nadja av att någon knackar på fönstret. Hon sätter sig yrvaket upp under täcket. Det kan inte vara möjligt. Hon måste ha drömt. Hennes fönster ligger minst sju meter ovanför marken …"

Så börjar Det lysande ögat, det första spännande äventyret med Nadja och Charlie i huvudrollerna. Spökar det i den gamla kvarnen? Vad hände egentligen med sjömannens fru som försvann för hundrafemtio år sedan? Och det är något som inte stämmer med den nye arkeologen på stadens museum; varför är han så intresserad av det gamla vraket som sjönk i havet för evigheter sedan? När Nadjas och Charlies klasskompis Jackie sedan försvinner och de hittar hennes sko uppspolad på stranden börjar ett kusligt och mycket spännande äventyr där Nadja och Charlie råkar ut för den ena faran efter den andra …

Laura Trenter och Tony Manieri fångar läsaren redan från första sidan, sedan är man fast! Det lysande ögat är andlöst spännande och dessutom full av humor och sköna karaktärer. Boken är första delen i en planerad serie om minst fem titlar.

Det lysande ögat är den första boken i serien om de kluriga Duodeckarna. Ett vilt, mystiskt och spännande äventyr!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Duodeckarna

Publiceringsdatum

2006-06-07

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243662

Antal Sidor

208

Vikt (kg)

0.291

 

Puman

Om boken

En ny slags berättelse av spänningens mästare. Det är ingen deckare den här gången utan det är mystiskt, märkligt och oförklarligt. Men, som vanligt, är det mycket spännande.

På nätterna händer något märkligt. En puma dyker plötsligt upp och hämnas, till exempel attackerar den skolans mobbargäng. Och vad har den med Sanna att göra? Och Sannas döda mamma, inte kan väl hon komma tillbaka?

Laura Trenter är barnens favoritförfattare, hennes böcker har allt: spänning, realism och fantastiska händelser, händelser som alltid lojalt skildras ur barnens perspektiv - ofta är hon inte nådig mot vuxenvärldens oförståelse för barnens upplevelser. Hennes böcker är fulla av gåtor och spännande trådar, alltid så trovärdigt och realistiskt att det skulle kunnat vara på riktigt. Och framför allt, de är så lätta att läsa.

Laura Trenter

Puman

 

Relaterat