Cajsa Winqvist

Media

Pressbilder

Jag föddes i Stockholm 1975, men växte upp i Skåne. Intresset för att skriva väcktes tidigt. När jag var elva år fick jag min första skrivmaskin. Jag minns att jag skrev en evighetslång berättelse som jag allade "Rembirds", varför den hette så kommer jag däremot inte ihåg. Mitt teaterintresse tog mig tillbaka till Stockholm efter gymnasiet. 1996 kom jag in på Calle Flygare Teaterskola. Efter den tvååriga skådespelarutbildningen arbetade jag som produktionsassistent på bland annat TV4.

Jag började mer och mer inrikta mig på att jobba bakom kameran. 1997 fick jag i uppdrag av Sveriges Television i Malmö att skriva manus och regissera en dramaserie för hästprogrammet Hippo. Jag kom på historien om Pim, en tuff hästtjej med helt vanliga tonårsbekymmer. Jag är själv hästtjej och min ambition var att få fram att även om man är tokig i hästar, så är killar och kompisar lika viktiga. Sommaren 1997 spelade vi in fem avsnitt av Pim.

Serien blev mycket populär och jag blev tillfrågad att skriva ytterligare tio avsnitt som spelades in och sändes 1998. Tiden frågade mig om jag ville skriva en bok om Pim. Det var naturligtvis ett väldigt roligt erbjudande. Hösten 1999 kom den första boken, som tog vid där tv-serien slutade. Vid sidan av mitt författarskap har jag fortsatt att jobba med tv. Jag har gått en filmregiutbildning i Danmark, jobbat som producent på Troja Television och regisserat för SVT Barn & Ungdom. Nu arbetar jag som redaktör på SVT Fiktion.

Cajsa Winqvist

Relaterat

Sommaren med Pim

Om boken

De stora internationella tävlingarna i Falsterbo börjar närma sig. Pim har fullt upp med förberedelser. Som plikttrogen hästskötare är det mycket som ska hinnas med, samtidigt som det är dags för skolavslutning och kärlekslivet trasslar. Förhållandet med Hampus har redan börjat kännas tråkigt, de träffas hela tiden! Dessutom börjar hon tycka Hampus är ganska barnslig. Så är det äntligen dags - Falsterbo Horse Show! VIP-tält, restauranger, hästar, massor av folk... Mitt i myllret ser Pim något som får henne att nästan ramla ur sadeln: Keith! Killen från ridlägret förra sommaren. Snyggare än någonsin... Tredje boken om Pim. Cajsa Winqvists böcker om Pim träffar helt rätt hos många unga tonårstjejer. Böckerna är rappa, roliga och intelligenta och späckade med både stora hästkunskaper och romantisk kärlek. Från 11 år. Böckerna om Pim baserar sig på en tv-serie som gått i SVTs populära hästprogram HIPPO. Cajsa Winqvist är född 1975 och bor i Stockholm. När hon inte skriver böcker jobbar hon med film och tv. Hon skriver även manus till dataspel.

Cajsa Winqvist

Sommaren med Pim