Boken om Pim

Cajsa Winqvist

Författare

Beskrivning

1999-09-23
Svenska

Författare

Cajsa Winqvist

Såpa i bokform - Hästliv och kärlekskiv. Pim är känd från den populära minisåpan i tv-programmet Hippo. Nu kommer boken om henne och hennes kompisar. Folk som inte rider tror alltid att man med hästlukt menar gödsel. Fullständigt felaktigt! De som rynkar på näsan så fort de hör ordet häst har antagligen inte känt doften av en solvarm hästrygg en vacker sommardag. Pim älskade att rida ut! Att rida med kompisarna på rad efter varandra medan deras hästar viftade bort flugor med svansarna... Allting skulle vara perfekt, om det inte vore för Nettan. Denna Risi-Frutti-ätande Julia Roberts-kopia med solariebruna ben och D-kupa. Nettan som var bra på allt: simning, konståkning, tennis... Nettan som gick i åttan och hade varit ihop med en kille som var 21! Nu var Nettan ute efter Pims pojkvän Tobias, och då var det bara att ge upp. Som tur är finns räddningen inom räckhåll. Pim ska få åka på ridläger i England! Och där är det inte bara de nya hästarna som är spännade, hon kan minsann träffa nån annan, hon också! Cajsa Winqvist har skrivit manus och regisserat tv-serien. Detta är hennes första bok.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

1999-09-23

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877048

Antal Sidor

168

Vikt (kg)

0.358

 

Sommaren med Pim

Om boken

De stora internationella tävlingarna i Falsterbo börjar närma sig. Pim har fullt upp med förberedelser. Som plikttrogen hästskötare är det mycket som ska hinnas med, samtidigt som det är dags för skolavslutning och kärlekslivet trasslar. Förhållandet med Hampus har redan börjat kännas tråkigt, de träffas hela tiden! Dessutom börjar hon tycka Hampus är ganska barnslig. Så är det äntligen dags - Falsterbo Horse Show! VIP-tält, restauranger, hästar, massor av folk... Mitt i myllret ser Pim något som får henne att nästan ramla ur sadeln: Keith! Killen från ridlägret förra sommaren. Snyggare än någonsin... Tredje boken om Pim. Cajsa Winqvists böcker om Pim träffar helt rätt hos många unga tonårstjejer. Böckerna är rappa, roliga och intelligenta och späckade med både stora hästkunskaper och romantisk kärlek. Från 11 år. Böckerna om Pim baserar sig på en tv-serie som gått i SVTs populära hästprogram HIPPO. Cajsa Winqvist är född 1975 och bor i Stockholm. När hon inte skriver böcker jobbar hon med film och tv. Hon skriver även manus till dataspel.

Cajsa Winqvist

Sommaren med Pim

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården