Aidan Chambers

Media

Pressbilder

Aidan Chambers, född 1934, är en brittisk författare och litteraturpedagog. Han var en av de första författarna som skrev på ett seriöst sätt för unga vuxna. Hans inte sällan provokativa böcker är flerfaldigt prisbelönade.

Hans egen uppfattning är att hans mest betydelsefulla arbete är skrivandet – i första hand de ungdomsromaner för vilka han erhållit internationellt erkännande och en mängd priser – bland annar den prestigefyllda H C Andersen-medaljen år 2002.

Han har också skrivit flera böcker om unga människor och läsning. En av dessa, Tell me: Children, Reading and Talk används vid många lärarutbildningskurser över hela Sverige

Relaterat

Tullbron

Aidan Chambers

Tullbron

Det här är allt

Om boken

Cordelia Kenn har bestämda åsikter och principer och häftigt humör. Hon spelar piano, älskar litteratur och vill bli poet. Och hon älskar att ha sex med Will, som hon får en dotter med. I sin dagbok skriver hon om allt: kärlek, sex, poesi, musik, träd, vänskap och hon föreställer sig att dottern så småningom ska läsa den. Stort och smått, högt och lågt samlas och varvas i denna omfångsrika, spännande och märkvärdiga roman av en ständigt gränsöverskridande författare.

Aidan Chambers har fått flera internationella priser, bl.a. Carnegiemedaljen och Hans Christian Andersenmedaljen för sina provokativa och utmanande ungdomsromaner.
Det här är allt är den sjätte romanen i en svit som startade med Spelöppning och följdes av Dansa på min grav, Nu vet jag, Tullbron och Vykort från ingenmansland.

"En 800 sidor stark läsupplevelse, intensiv och full av livsvisdom, bitvis mycket rolig ..." The Bookseller

Aidan Chambers

Det här är allt