bok

Tullbron

Aidan Chambers

Författare

Beskrivning

2012-04-26
Svenska
12-15

Författare

Aidan Chambers

Formgivare omslag

Rebecka Neumann

17-årige Jan är less på att prestera, att alltid finnas till för andra och att uppfylla allas önskningar på bekostnad av sig själv. Framförallt är han less på sin överbeskyddande mamma och sin krävande flickvän. När han får nys om jobbet som tullvakt långt hemifrån bestämmer han sig för att söka.

Men tillvaron som tullvakt är ensam, det är kallt och tråkigt, och förutom att tvingas sköta ett jobb och ett hem för första gången brottas han med frågor om vem han egentligen är och varför. Så plötsligt dyker Tess och Adam upp från ingenstans och med ens växer en vänskap fram som kommer att förändra deras liv för alltid.

En tidlös bok om existentiella frågor. Om livet och döden. Om moral och om att ha dåligt självförtroende. Om sex, Gud, våld, vänskap, kärleken och konsten.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

The tollbridge.

Originalspråk

Engelska

Översättare

Katarina Kuick

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2012-04-26

Läsordning

0

Produktion

Papper

Bokpapper träfritt

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789129683486

Antal Sidor

293

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.476

Bredd (mm)

139

Hållbarhet

 

Tullbron

Aidan Chambers

Tullbron

Det här är allt

Om boken

Cordelia Kenn har bestämda åsikter och principer och häftigt humör. Hon spelar piano, älskar litteratur och vill bli poet. Och hon älskar att ha sex med Will, som hon får en dotter med. I sin dagbok skriver hon om allt: kärlek, sex, poesi, musik, träd, vänskap och hon föreställer sig att dottern så småningom ska läsa den. Stort och smått, högt och lågt samlas och varvas i denna omfångsrika, spännande och märkvärdiga roman av en ständigt gränsöverskridande författare.

Aidan Chambers har fått flera internationella priser, bl.a. Carnegiemedaljen och Hans Christian Andersenmedaljen för sina provokativa och utmanande ungdomsromaner.
Det här är allt är den sjätte romanen i en svit som startade med Spelöppning och följdes av Dansa på min grav, Nu vet jag, Tullbron och Vykort från ingenmansland.

"En 800 sidor stark läsupplevelse, intensiv och full av livsvisdom, bitvis mycket rolig ..." The Bookseller

Aidan Chambers

Det här är allt

Relaterat