Gudrun Wessnert

Media

Pressbilder
Gudrun Wessnert har skrivit flera LL-böcker om historiska ämnen. År 2002 vann hon Bonniers tävling om bästa historiska manus med Sketna Gertrud och kung Magnus kalas.Gudrun har även skrivit Riket, Boken om 1300-talet, nyss utkommen på Bonnier Carlsen.

Relaterat

Tusen år i Sverige - Ingela Shingela

Om boken

Tusen år i Sverige är framme vid modern tid. 1900-talet är de stora förändringarnas sekel: industrialismen, arbetarrörelsen, kvinnoemancipationen, världskrigen, filmen, radion, bilen, TV:n? Tio spännande berättelser om seklets barn varvas med rikt illustrerade faktasidor. Tomas Blom, Gudrun Wessnert och Sara Lundberg avrundar sin exposé över den svenska kulturhistorien. Denna fjärde del av Tusen år i Sverige börjar år 1897 då den stora Stockholmsutställningen äger rum och slutar knappt hundra år senare med berättelsen om en husockupation år 1978. Perspektivet är hela tiden personligt och engagerande - precis som i de tidigare böckerna i serien. Tomas Blom kan konsten att berätta och han kan sin historia! Och Gudrun Wessnert kompletterar kunnigt och inspirerande med fakta om de stora förändringarna. Allt är rikt illustrerat av Sara Lundberg. Hennes geniala illustrationer har redan rönt stor uppmärksamhet: "Sara Lundberg - en konstnär att lägga på minnet" var rubriken till SvD.s recension.

Tomas Blom, Gudrun Wessnert, Sara Lundberg

Tusen år i Sverige - Ingela Shingela

Tusen år i Sverige - Germund och gnällsäcken

Om boken

Tusen år i Sverige - ny historisk serie! Tusen år i Sverige är en ny historisk serie i fyra delar som börjar ges ut hösten 2003. Här berättas kulturhistoria alltifrån hednatid i Norden fram till 1950-talet då tv och bilen gör sitt intåg i svenskarnas liv. Ett antal spännande berättelser, som alla bygger på gedigna historiska kunskaper om svenskarnas liv och leverne, om fiktiva och historiska personer följs av faktaspäckade och genomillustrerade uppslag. Första delen i serien handlar om människornas liv under medeltiden, från hednatid till reformationen. Här möter vi Anna med alrunan, Germund med gnällsäcken, jätten Finn, Björn Bissare, signora Brigida och Pål papegoja bl.a. Nio spännande berättelser av Tomas Blom, faktasidor av Gudrun Wessnert, illustrationer av Sara Lundberg - en oslagbart kunnig, inspirerande och fantasirik trio. Den andra delen, Trosspojken och snurretoppen (2004), handlar om människor och företeelser under Stormaktstiden - mycken pompa och ståt och många krig. Den tredje delen (2004), Elle-Marit och Blomsterkungen, för oss in i upplysningstidens och den begynnande industrialismens Sverige. Och slutligen den fjärde delen, Ingela Shingela (2005), skildrar i ett tiotal olika berättelser de stora förändringarna i det svenska samhället: arbetarrörelsen, järnvägen, modet, filmen, bilen, teven. Tomas Blom har skrivit vuxenromaner och ett stort antal historiska radiopjäser för Utbildningsradion. Han är också en av författarna bakom tv-såpan Skilda världar. Gudrun Wessnert har skrivit flera LL-böcker om historiska ämnen. År 2002 vann hon Bonniers tävling om bästa historiska manus med Sketna Gertrud och kung Magnus kalas.

Tomas Blom, Gudrun Wessnert

Tusen år i Sverige - Germund och gnällsäcken