Ulla Lundqvist

Media

Pressbilder
Jag skriver många olika sorters böcker, både facklitteratur, läroböcker och skönlitteratur eller som man sade som barn "roliga böcker". Fast faktum är att jag tycker att fackböcker är nästan lika roliga att skriva och ibland att läsa också. Jag har skrivit för både vuxna och och nästan vuxna och lite större barn. Jag hämtar alltid både personer och händelser ur verkliga livet, men jag gör om alltihop precis som jag vill. Jag tycker själv att en bok skall vara trovärdig. Och rolig och spännande förstås. Givetvis tycker jag att mina böcker är allt det där, annars skulle jag ju inte ge ut dem. Flera av mina böcker har översatts till danska och norska och ett par till tyska.

Relaterat

Ur-Pippi

Om boken

För första gången publiceras här Astrid Lindgrens originalmanus om Pippi Långstrump, till en början refuserat av Albert Bonniers Förlag och sedan omarbetat och utgivet på Rabén & Sjögren.
Kommentarerna i slutet av boken är skrivna av Ulla Lundqvist som är författare, kritiker, barnlitteraturforskare och sitter i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Den revolutionära Pippi Långstrump vi känner framstår som mild, i jämförelse med originalets Ur-Pippi. Bit för bit berättas historien om Pippi, och vi får en spännande inblick i hur världsberömd litteratur kommer till och hur ett oförlikneligt författarskap tar form.

Astrid Lindgren, Ulla Lundqvist

Ur-Pippi