bok

Madigans Elin

Ulla Lundqvist

Författare

Beskrivning

2001-10-01
Svenska

Författare

Ulla Lundqvist

Madigan vet ännu inte hur det ska bli - kommer mamma och pappa att fortsätta att vara gifta?

Visst går det bra att bara bo ihop med bara pappa, men - nej! Madigan vill inte välja, hon vill ha båda! Som tur är har hon Elin. De har jätte roligt under jullovet i Paris, och på sportlovet kommer Elin till Stockholm. Men där dyker även Madigans charmiga halvbror Henrik upp!

Madigan ser Henrik och Elin kyssas och hennes känslor kommer i uppror.

Hur mycket tycker hon egentligen om Elin? Och på vilket sätt? Det finns många frågor som väntar på svar. Fast viktigast är i alla fall den om mamma och pappa och familjens framtid. Och den får en oväntad lösning.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-10-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789187803222

Antal Sidor

116

 

Ur-Pippi

Om boken

För första gången publiceras här Astrid Lindgrens originalmanus om Pippi Långstrump, till en början refuserat av Albert Bonniers Förlag och sedan omarbetat och utgivet på Rabén & Sjögren.
Kommentarerna i slutet av boken är skrivna av Ulla Lundqvist som är författare, kritiker, barnlitteraturforskare och sitter i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Den revolutionära Pippi Långstrump vi känner framstår som mild, i jämförelse med originalets Ur-Pippi. Bit för bit berättas historien om Pippi, och vi får en spännande inblick i hur världsberömd litteratur kommer till och hur ett oförlikneligt författarskap tar form.

Astrid Lindgren, Ulla Lundqvist

Ur-Pippi

Relaterat