bok

Madigans Elin

Ulla Lundqvist

Författare

Beskrivning

2001-10-01
Svenska

Författare

Ulla Lundqvist

Madigan vet ännu inte hur det ska bli - kommer mamma och pappa att fortsätta att vara gifta?

Visst går det bra att bara bo ihop med bara pappa, men - nej! Madigan vill inte välja, hon vill ha båda! Som tur är har hon Elin. De har jätte roligt under jullovet i Paris, och på sportlovet kommer Elin till Stockholm. Men där dyker även Madigans charmiga halvbror Henrik upp!

Madigan ser Henrik och Elin kyssas och hennes känslor kommer i uppror.

Hur mycket tycker hon egentligen om Elin? Och på vilket sätt? Det finns många frågor som väntar på svar. Fast viktigast är i alla fall den om mamma och pappa och familjens framtid. Och den får en oväntad lösning.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-10-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789187803222

Antal Sidor

116

 

Ur-Pippi

Om boken

För första gången publiceras här Astrid Lindgrens originalmanus om Pippi Långstrump, till en början refuserat av Albert Bonniers Förlag och sedan omarbetat och utgivet på Rabén & Sjögren.
Kommentarerna i slutet av boken är skrivna av Ulla Lundqvist som är författare, kritiker, barnlitteraturforskare och sitter i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Den revolutionära Pippi Långstrump vi känner framstår som mild, i jämförelse med originalets Ur-Pippi. Bit för bit berättas historien om Pippi, och vi får en spännande inblick i hur världsberömd litteratur kommer till och hur ett oförlikneligt författarskap tar form.

Astrid Lindgren, Ulla Lundqvist

Ur-Pippi

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad