bok

Pippi i Palestina

Ulla Lundqvist

Författare

Beskrivning

2002-08-23
Svenska

Författare

Ulla Lundqvist

Under åren 1995-2000 reste Ulla Lundqvist regelbundet till Palestina, där hon i sin egenskap av författare och litteraturlärare verkade inom den kulturella sektorn med barn- och ungdomslitteratur som specialitet. Här berättar hon om sina erfarenhetr som biståndsarbetare. Det har blivit både en fängslande reserapport och en spännande litteraturpedagogisk äventyrsskildring. Bokens titel är vald dels med tanke på Pippi Långstrump, författarens "livsledsagerska", dels för att antyda att det finns en hel del som förundrar en tillfällig besökare i det heliga landet.

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2002-08-23

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656121

Antal Sidor

156

Höjd (mm)

220

Vikt (kg)

0.313

 

Ur-Pippi

Om boken

För första gången publiceras här Astrid Lindgrens originalmanus om Pippi Långstrump, till en början refuserat av Albert Bonniers Förlag och sedan omarbetat och utgivet på Rabén & Sjögren.
Kommentarerna i slutet av boken är skrivna av Ulla Lundqvist som är författare, kritiker, barnlitteraturforskare och sitter i juryn för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Den revolutionära Pippi Långstrump vi känner framstår som mild, i jämförelse med originalets Ur-Pippi. Bit för bit berättas historien om Pippi, och vi får en spännande inblick i hur världsberömd litteratur kommer till och hur ett oförlikneligt författarskap tar form.

Astrid Lindgren, Ulla Lundqvist

Ur-Pippi

Relaterat