Astrid Bobo Gandini

Media

Pressbilder

Relaterat

Minsta kokboken

Om boken

Nu är det de allra yngsta köksdebutanternas tur! Minsta kokboken lär alla små att laga supergod mat. Vad sägs om Fattiga riddare, prinskorv och äggröra, sjömanspinnar ... Enkla steg-för-steg-recept får matlagningen att gå som en dans!

"Det allra enklaste och ändå något av det allra godaste - det var det jag ville samla i en stor bok för små händer. Tydliga steg-för-stegbilder så att man inte behöver kunna läsa för att förstå hur man ska knäcka ägget och vispa ihop sin äggröra. För att vara riktigt säker på att en sexåring skulle klara biffen lät jag min egen Bobo steka den och äta upp den med sköna gröna bönor i smör och mandelspån till. Och för att vara ett blåbär i köket blev sconeskakan hon bakade både härligt blålila och ljuvligt god!

Så, här är en bok med baksidor, matuppslag och smaskiga efterrättstips. Lite enklare, lite tydligare och inte särskilt barnslig för det. Tro mig - barnen kan snart göra sin egen goda utflyktsmacka, den knaprigaste äppelpajen till morfars födelsedag, mini-små chokladwienerbröd till morsdagbrickan och hemgjorda fiskpinnar till middag åt hela familjen!

Småbarnsåren behöver inte betyda halvfabrikat och är det någon som tvivlar så kan jag försäkra er om att jag fortsätter min kamp mot att kvalitetstid med barnen enligt reklammakare är synonymt med frysta köttbullar! Hoppas, hoppas att alla nybyggda designkök förvandlas till lekstugor och experimentsalar och att ingen, oavsett ålder, är rädd för att ta till sleven mot tråkig vardagsmat!"
Lycka till önskar Johanna Westman!

Astrid "Bobo" Gandini (6) har lagat alla rätter, Eva Ankarvall (39) har tagit glada och tydliga steg-för-stegbilder under arbetet/leken, Sarah Sheppard (34) har klippt och klistrat ihop ingredienser, verktyg och recept till superaptitliga uppslag och världens ärtigaste omslag (!) och jag (36 1/2) har smakat, diskat och tagit fram recept som passar de minsta, mest oerfarna men kräsnaste kockarna i kökshistorien.

Johanna Westman, Astrid "Bobo" Gandini

Minsta kokboken