Larserik Eriksson

Media

Pressbilder

Larserik Eriksson föddes 1932 i Norrbotten men bor numera i Roslagen.
På 50-talet gick han på Anders Beckmans skola i Stockholm, sedan jobbade han på annonsbyråer och tryckerier och hade en tid en tecknarstudio tillsammans med en kollega.

Larserik Eriksson är en mångsidig person och har huvudsakligen arbetat som fri tecknare och författare. Han har även skapat serier och verkat som satirtecknare. 1992 utsågs han till Årets Folkrörelsetecknare av Konstfrämjandet.

Han debuterade med lyrik på Rabén & Sjögren, och på 70-talet började han skriva och teckna barnböcker. Förutom Hus är gott, sa Oskar utkom bl.a. Den vita älgen Knut och Det rödprickiga äpplet.

Relaterat

Hus är gott, sa Oskar

Om boken

Oskar är matvägrare. Han nobbar allt - glass, tårta, prinskorv och bullar. I stället föredrar han ... hus!

Ja, det är sant! En dag när mamma tar med Oskar till affären blir hon så förvånad att hon tappar matkassarna. Oskar har tagit en stor tugga av husväggen och sitter och knaprar på en tegelsten. Oskar äter hus!
Doktorn ruskar på huvudet, men Oskar verkar må bra av sin udda diet.
Hans mamma får börja laga till rätter som varma tegelstenar med cementsås. Och som lördagsgodis köper Oskar en strut blandade skruvar.
Oskars matvanor leder honom tidigt ut i arbetslivet. En riv och bygg-firma anställer honom för att - ja, gissa vad? Han får bra betalt och för pengarna köper Oskar ett fint hus till mamma och pappa. Ett hus han inte tänker äta upp!

En festlig och fantasifull berättelse med glimten i ögat och en anda av att man kan vara lite annorlunda. Bilderna är utrycksfulla i naivistisk stil med glada, sköna färger.
Det är många som kommer ihåg denna bok från sin barndom och som har frågat efter den när de själva fått barn. Nu finns denna 70-talsklassiker äntligen i ny utgåva.

Larserik Eriksson, Larserik Eriksson

Hus är gott, sa Oskar