Tania Kjeldset

Media

Pressbilder

Tania Kjeldset föddes 1960 i San Francisco men har vuxit upp i Oslo. Hon debuterade 1995 med bilderboken Eplemadammen och har sedan dess skrivit många böcker om flickan Stine samt flera ungdomsromaner.
Juli är hennes nionde bok men hon är inte tidigare utgiven i Sverige. Hon är också illustratör till en mängd bilderböcker.

Relaterat

Juli

Om boken

Juli är en sommarhet kärlekshistoria med mycket undertext som har gjort succé i Norge. Boken är såld till flera länder, bland andra Danmark, Frankrike och Tyskland.

"Elin har känt Sara sen hon var liten. Varje sommar har de träffat varandra på Shröderön, tultat runt tillsammans i vattenbrynet med plasthinkar och badleksaker. Aldrig gjort något allvarligare än att hoppa från bryggan, simma ikapp under vattnet, jämföra solbränna. Enkla sommarritualer, samma varje år. Det är som om deras vänskap är beroende av just den här stranden, den här ön, den lätta sommarbrisen."

När boken börjar har både Sara och Elin förändrats. De har fyllt 15 och deras kompisrelation är inte lika självklar längre. Elin börjar mot sin vilja intressera sig för Kato - killen som hyr den gamla husvagnen hos Edmund Dal. Men vem är Kato? Varför är han så mycket med George, Edmunds handikappade son? Och vad är det med hans mamma Henny?

Tania Kjeldset skildrar på ett spännande sätt hur Elin och Kato upptäcker varandra och hur deras kärlek växer fram. Hon skriver stilla, stämningsfullt och vackert men under ytan tränger en ganska komplicerad historia fram.



Tania Kjeldset

Juli