Cendrine Wolf

Foto av:

© Yury Toroptsov/Photo12

Cendrine Wolf har studerat idrott och arbetat med sociokulturella frågor i problemområden. Hon är energisk, spontan och gillar att illustrera och att läsa fantasy.

När Cendrine Wolf och Anne Plichota hade skrivit färdigt Oksa Pollock 1 blev de refuserade av flera stora franska förlag innan de bestämde sig för att publicera boken på egen hand.
Ryktet om vilken bra bok det var spred sig från mun till mun och blev snabbt en succé bland läsarna. De skapade själva en fanclub och gjorde en hemsida. Efter fem månader kontaktade fanclubens ordförande franska topplisteförlaget XO Editions för att få dem att publicera. Och efter att ha läst boken skrev förlaget ett fembokskontrakt med författarna. Resten är historia.

Relaterat

Oksa Pollock: Det sista hoppet

Om boken

Oksa Pollock är 14 år när hon och hennes familj flyttar från Paris till London för att Oksas pappa ska starta en restaurang i Soho. Med flyttar också Oksas farmor Dragomira och Oksas bäste vän Gus Bellanger och hans familj.

Ganska snart efter flytten till London upptäcker Oksa ett märke på magen. Plötsligt kan hon få saker i sitt rum att börja brinna - och till och med explodera. Men hon gör allt för att dölja sina förmågor.
När Dragomira får reda på att Oksa har märket berättar hon den väl bevarade familjehemligheten: Familjen Pollock kommer från Edefia, landet som finns gömt någonstans på jorden. Egentligen lever de i exil i den verkliga världen och Oksa är den utvalda - den enda som kan föra dem tillbaka och ta upp kampen med de onda krafter som nu styr landet.

Oksa Pollock har på kort tid blivit ett fenomen bland franska ungdomar. Man pratar om "Pollockmania" - som nu sprider sig världen över. Läs mer på www.oksa-pollock.com.

Anne Plichota, Cendrine Wolf

Oksa Pollock: Det sista hoppet