Gunna Grähs

Media

Pressbilder

Gunna Grähs är en av våra absolut bästa och skickligaste illustratörer. På Eriksson & Lindgren gav hon senast ut boken DEN eller dinosurierna lever! (2006) tillsammans med Lennart Hellsing.

Gunna Grähs tilldelades Expressens ungkulturpris Heffaklumpen 2010 med motiveringen:

"Barnet sett som individ, samhället betraktat med kritisk kärlek, människorna runtomkring noterade med tolerans och empati - så lyder det grähsliga manifestet."

Relaterat

Gubben och gumman som bytte arbete

Om boken

Det var en gång en gubbe som var rysligt sur och grälsjuk. Han tyckte att hans gumma bara latade sig, medan han själv slet och släpade dagen lång. Men en kväll när han grälade som vanligt sa gumman att de skulle byta arbete med varandra och nästa dag gjorde de det ...

En både roande och tänkvärd saga.
Illustrerad av Gunna Grähs med fantastiska, träsnittsliknande bilder. "Gunna Grähs gör det här till en spännande visuell upplevelse. För att fånga folksagans folkloristiska ton och kanske också förstärka det burleska har hon använt sig av träsnittets form. Bilderna blir till detaljerade grafiska mönster i vackra dämpade toner av ockra, blått, brunt och gult. Med skiftande perspektiv och en mimik snarlik stumfilm blir de häpnadsväckande rörliga i sin fasta form."
Dagens Nyheter

Det finns fler Sagoskatter!
"Rödluvan" med illustrationer av Ingrid Vang Nyman
"Lilla Rosa och långa Leda" med illustrationer av Tord Nygren
"Grodprinsen" med illustrationer av Kristina Digman
"Svanhamnen" med illustrationer av Marianne Enquist

Gunna Grähs

Gubben och gumman som bytte arbete