Sven Hemmel

Media

Pressbilder

Sven Hemmel, 1906-1982, var bildlärare, illustratör och serietecknare. Han är främst ihågkommen för illustrationerna i Åke Holmbergs böcker om privatdetektiven Ture Sventon.
Hemmel gjorde också serieversioner av Ture Sventon-berättelserna, som ursprungligen publicerades i tidningen Kamratposten och senare i egna seriealbum.

Relaterat

Ture Sventon i varuhuset

Om boken

Vad är det klokaste man kan göra när ens fina varuhus har drabbats av mystiska stölder? Och när en epokgörande vätska försvinner ur ett laboratorium? Naturligtvis att vända sig till privatdetektiv T Sventon, Stockholm.

P3X är den världsberömde professor Nickels senaste uppfinning. En vätska som tar bort all lukt, den värsta odör, likväl som den finaste vällukt. Med en flaska P3X i handen kan vilken bov som helst gå fri från vilka blodhundar som helst! Och det förklarar varför varuhushunden Ludvig inte kan få upp minsta spår efter den mystiske gråklädde man som nattetid hemsöker varuhuset City ...

Men Ture Sventon lyckas givetvis med sedvanlig skicklighet att lösa denna även gåta. Den bov finns inte som lyckas överlista Sveriges - ja, kanske hela världens - skickligaste privatdetektiv.

Åke Holmberg, Sven Hemmel

Ture Sventon i varuhuset