Peter Bergting

Media

Pressbilder

Peter Bergting (född 1970) är illustratör, författare och serieskapare. Han har illustrerat rollspelsböcker, serieböcker, grafiska noveller, och har även skrivit och illustrerat egna verk. Han har också gjort hundratals omslag till barnböcker, serieböcker samt fantasyromaner, av författare som Astrid Lindgren, Philip Pullman och J. R. R. Tolkien. Peter Bergting har Augustnominerats två gånger och är ledamot i Svenska Barnboksakademin.

Relaterat

Mantikoran

Om boken

”Du får honom aldrig”, viskar jag. "Det ska jag se till."
Det står om Mantikoran i Lis uppslagsverk – människoätare, tre rader sylvassa tänder: lejonkropp, människoansikte, klor och svans. Dödligt farlig.Beskrivningen stämmer på pricken in på pappas nya flickvän. Hon ler hela tiden och visar en otrolig mängd tänder i ett enormt gap, och hon lagar massor av maträtter som hon vet att barnen gillar. Det är som att hon göder dem …Pappa märker ingenting, men lillebror är i fara och måste försvaras. Det är bara ett problem – för att besegra Mantikoran behöver man ett enhörningshorn.Maria Turtschaninoff är en av Nordens största författarstjärnor, flerfaldigt prisbelönad för sina böcker. Tillsammans med den Augustprisnominerade serieskaparen och illustratören Peter Bergting, skapar hon här krypande skräck för de modiga slukarläsarna. Psykologisk rysare med massor av spänningshöjande bilder. En bok som kittlar fantasin och överraskar läsaren gång på gång.

Maria Turtschaninoff, Peter Bergting

Mantikoran

Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren

Om boken

Ur Broborgs Allehanda: Polisen står maktlös och det alla frågar sig är: VEM sätter ett helt hus i lågor på bara några sekunder och är försvunnen från platsen innan någon ens hunnit tända sin sovrumslampa? Vem är så snabb med dunk, bensin och tändstickor?

På Konditori Skitiga Bullen råder oro. Det går en pyroman lös i staden Broborg och alla undrar när han ska slå till igen. Den så kallade "Brännaren" har redan förvandlat Bennys burgare, Lundins ost och messmör, städfirman Å-så-rent, Karamellgömman, Stadsparkens betalpissoar och Grand Hôtel till aska.
Skitiga Bullen ägs av Harriet, en sorgsen hund som tyvärr inte är någon vidare bagare. Kanelbullarna ser ut som kräkor, hallongrottorna som aphjärnor, för att inte tala om wienerbröden och drömmarna. För att bevisa för sig själv och för sina alltmer missnöjda kunder att hon faktiskt kan, bestämmer sig Harriet en natt för att baka något av det svåraste som finns: croissanter. Tack vare en något överdriven tillsats av jäst, slutar det hela i katastrof. Konditoriet svämmar över av deg och när Harriet lyckas ta sig ur den bubblande, fräsande massan har något fastnat på hennes rygg. Det är vingar, vingar av bröd! Plötsligt har Broborg fått en ny superhjälte, en mystisk flygande hund med croissantvingar som lyckas knäcka både sedelförfalskare och gåtan med pyromanen.

Med galen fantasi och stor språklig aptit lyckas Frida Nilsson skapa en helt egen värld där ingenting är omöjligt, fylld av oförglömliga karaktärer. På ett oefterhärmeligt sätt har hon skrivit en historia som är besläktad med såväl Det susar i säven som Stålmannen och Gudfadern. De underbara illustrationerna står Peter Bergting för.

Frida Nilsson, Peter Bergting

Ryska kyssen och den fasansfulla brännaren

Relaterade artiklar

De är nominerade till Crimetime Award

Greta Boström, Petrus Dahlin och Peter Bergting, har nominerats till Crimetime Award årets barndeckare 2023. Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!