De är nominerade till Crimetime Award

Foto av :

Albin Händig/Kajsa Göransson

Publicerad:

2023-09-08

Greta Boström, Petrus Dahlin och Peter Bergting, har nominerats till Crimetime Award årets barndeckare 2023. Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta! 

Folkets röst räknas som en juryröst. Rösta HÄR senast den 22 september.

Greta Boström är nominerad för sin debutroman Flickan i grottan. Juryns motivering:

”En stämningsfull historia som skildrar glappet mellan barn och tonår, när allt kan förändras över en natt. Då när den ständiga frågan som maler inom en är: Duger jag? Här får vi ett spännande mysterium, fina karaktärsbågar och ett rikt beskrivet känsloliv. En hästbok med det lilla extra.”

Petrus Dahlin och illustratören Peter Bergting är nominerade för Min vän Håken. Juryns motivering:

”Vad är vi beredda att göra för de vi älskar? Här har vi en klassisk och samtidigt originell bladvändare om sorg, ensamhet, vänskap och gemenskap. Juryn älskade denna trollbindande sträckläsningsbok med magiska vibbar.”

Om priset:

Sveriges största deckarfestival Crimetime delar för nionde året i rad ut det stora deckarpriset Crimetime Award. Prisutdelningen äger rum lördag den 30 september klockan 16.00 på scen Kåken och leds av Titti Schultz och Rebecka Edgren Aldén. Vinnaren får ta emot ett diplom, blommor, folkets jubel och en check på 10 000 kronor.

Relaterat

Flickan i grottan

Om boken

Nominerad till Crimetime Award Årets barndeckare 2023!
Adriana pekade på siffrorna. 2010 09 10. ”Det är dagen Alma föddes. Sjukt va?”
Lexi tittade forskande på datumet och sedan granskande på oss, som för att avgöra om vi var värda ett förtroende. Något hårt glimmade till i ögonen. ”Ni har väl hört historien om flickan i grottan?”Alma är på ridläger med sin bästa vän Adriana när hon får höra spökhistorien för första gången. Den om flickan som hittades död samma dag som Alma föddes. Det är Lexi som berättar. Lexi som bor på gården, har två egna ponnyer och sammetshy. Hon som gör allt för att ta Adriana ifrån Alma. Hur kan någon som har allt vara så taskig?Snart börjar konstiga saker hända. Ett okänt nummer ringer till Almas mobil men när hon svarar finns ingen där, bara ett susande, vinande ljud. Och vem är den vitklädda kvinnan som dyker upp på de mest oväntade ställen? Finns hon ens på riktigt?Dessutom är det något mystiskt med Blue, Almas ridlägerhäst. Känsliga Blue med sagohästmanen som inte alls verkar höra hemma på en ridskola. Varför vill ingen prata om hur hon hamnade där? Ju längre tiden går, desto tydligare blir det att ett mörker döljer sig bakom den somriga idyllen på gården.Flickan i grottan är en nervkittlande berättelse om att växa upp, om vänskap och svek. Och om monstret som lurar i känslan av att inte duga.

Greta Boström

Flickan i grottan

Relaterade artiklar

De är nominerade till Crimetime Award

Greta Boström, Petrus Dahlin och Peter Bergting, har nominerats till Crimetime Award årets barndeckare 2023. Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!