Anna Ileby

Foto av:

Göran Segeholm

Anna Ileby, född 1984 i Värmland, är utbildad bildkonstnär vid bland annat Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Pernbys Målarskola i Stockholm. Sedan 2008 driver hon bloggen Anna Ritar och jobbar heltid som frilansillustratör.

Relaterat

Paketlandet

Om boken

Kabrak, plingeling, fjong! Så låter det när brevbäraren Petra Perssons cykel välter ner i diket, precis utanför skolgården. Det är egentligen inget ovanligt, det händer ganska ofta. Petra tycker nämligen inte om barn hon är livrädd för dem! Därför blundar hon när hon cyklar förbi just den här skolan. Det brukar sluta med att hon tappar balansen och sen får kräla runt i diket och samla ihop alla brev och paket innan hon kan cykla iväg igen.

Fast en dag händer något som är ovanligt. Petra missar att få med sig ett viktigt paket som hon tappar i diket utanför skolan, och Casper hittar det. Casper som går i tvåan och är just det, ett barn! Hur ska Petra få tillbaka sitt paket?

2017 debuterade skådespelerskan Cecilia Forss och illustratören Anna Ileby med boken Fislandet , som direkt hamnade på näthandelns topplistor. Nu är duon tillbaka med den fristående uppföljaren Paketlandet en lika varm och skruvad berättelse som lär få det mest läsovilliga barn att vilja sträckläsa!

Cecilia von der Esch, Anna Ileby

Paketlandet

Relaterade artiklar

En skruvad julsaga av Cissi Forss

Det blir mycket jul just nu för skådespelaren och författaren Cissi Forss. Nu är hon aktuell med boken Paketlandet, som hon skapat tillsammans med illustratören Anna Ileby.