En skruvad julsaga av Cissi Forss

Foto av :

Göran Segeholm

Publicerad:

2018-11-19

Det blir mycket jul just nu för skådespelaren och författaren Cissi Forss. Nu är hon aktuell med boken Paketlandet, som hon skapat tillsammans med illustratören Anna Ileby.

Brevbärare Petra Persson har det inte lätt. Hon är nämligen livrädd för barn – och måste dessutom cykla förbi en skola med sin postcykel varje dag. Hon löser situationen genom att blunda, men kraschar med cykeln och missar att få med sig ett extra viktigt paket. Just den här dagen hittas paketet av åttaårige Casper. Han vill hjälpa Petra Persson, men hur? Han är ju trots allt ett barn.

Cecilia Forss och Anna Ileby gjorde succé med boken Fislandet som belyste varje människas rätt att vara sig själv och ägna sig åt sin egen passion. Nu är de tillbaka med Paketlandet, där de visar läsaren vad som händer när man till slut möter både sina fördomar och sina medmänniskor. Hon berättar att historien till boken bara dök upp i hennes huvud och växte fram.

–  Jag har dock hela tiden vetat att det skulle bli en julbok om en människa som tvingas möta sin största rädsla. Och boken handlar just om rädslor, om att tvingas gå utanför sin bekvämlighetszon för att utvecklas, och om vikten av snällhet. Boken har samma känsla och humor som Fislandet hade. Det här är ännu en skruvad berättelse med mycket hjärta och ett viktigt budskap.

Fislandets fans får återse några av favoritkaraktärerna. Märta Matilda Larsson som hade huvudrollen dyker upp, självklart fortfarande fis-samlande, och Casper får en ännu viktigare roll i Paketlandet. Gör dig redo för en hisnande julsaga om glittriga tånaglar, ett ofrivilligt tomteuppdrag och ätbart snällslajm! Allt illustrerat av Anna Ileby, som ligger bakom det populära Instagram-kontot @annaritar. 

Relaterat

Paketlandet

Om boken

Kabrak, plingeling, fjong! Så låter det när brevbäraren Petra Perssons cykel välter ner i diket, precis utanför skolgården. Det är egentligen inget ovanligt, det händer ganska ofta. Petra tycker nämligen inte om barn hon är livrädd för dem! Därför blundar hon när hon cyklar förbi just den här skolan. Det brukar sluta med att hon tappar balansen och sen får kräla runt i diket och samla ihop alla brev och paket innan hon kan cykla iväg igen.

Fast en dag händer något som är ovanligt. Petra missar att få med sig ett viktigt paket som hon tappar i diket utanför skolan, och Casper hittar det. Casper som går i tvåan och är just det, ett barn! Hur ska Petra få tillbaka sitt paket?

2017 debuterade skådespelerskan Cecilia Forss och illustratören Anna Ileby med boken Fislandet , som direkt hamnade på näthandelns topplistor. Nu är duon tillbaka med den fristående uppföljaren Paketlandet en lika varm och skruvad berättelse som lär få det mest läsovilliga barn att vilja sträckläsa!

Cecilia von der Esch, Anna Ileby

Paketlandet

Relaterade artiklar

En skruvad julsaga av Cissi Forss

Det blir mycket jul just nu för skådespelaren och författaren Cissi Forss. Nu är hon aktuell med boken Paketlandet, som hon skapat tillsammans med illustratören Anna Ileby.