”Adrenalin är härligt!”

Publicerad:

2017-06-27

Författaren Christoffer Holst är aktuell med Väntar tills natten kommer, en skräckis för unga vuxna.

Christoffer Holst, född 1990 i Stockholm, började skriva historier redan som 14-åring och har gett ut flera feelgood-romaner för vuxna.

Hur lättskrämd är du på en skala?

– Jag klarar faktiskt av en hel del. Redan som tioåring hade jag sett alla Hitchcocks filmer och även alla delar i "Fredagen den 13:e"-serien. Jag blir mer rädd av att läsa nyheter och att följa kändisar som bråkar med varandra i sociala medier. En skräckis, både i bok- och filmform, får mig mest på gott humör. Adrenalin är härligt!

Vad var upprinnelsen till din nya bok?

– Mina föräldrar ägde i flera år en underbar liten stuga vid Vänerns kant i Dalsland och för några år sedan bestämde de sig för att sälja den. Jag visste att jag skulle sakna omgivningarna där så mycket, så jag bestämde mig för att skriva en bok som utspelade sig i trakten. Det blev som mitt avskedsbrev till stugan. Med några spöken på köpet.

Du har växlat genre med den här boken. Vad var svårast med att skriva rysligt?

– Ja, jag har tidigare skrivit feelgood, och kommer även att fortsätta skriva det. Jag tror det svåraste med att skriva en skräckis var att få det skrämmande att verka trovärdigt. Även om det handlar om spöken ska det kännas äkta. Och det är inte det lättaste! Dock var det väldigt roligt!

Har du några litterära förebilder?

Jag läser allt som Emma Hamberg skriver eftersom hennes sätt att beskriva människor är helt fantastiskt. Jag tycker även att Peter Barlachs serie om Caroline är riktigt härlig läsning! Men min ultimata förebild när det kommer till att SKRIVA böcker är Nora Roberts. Jag älskar att hon är så produktiv och att hon är så full av idéer.

Vad ligger i framtiden, skriver du på något nytt?

I september släpps min nya feelgoodroman För oss är natten ljus, som handlar om en familj som fastnar i New York i en vecka. Och sedan håller jag på att skriva på en deckare. Och en ny ungdomsroman också! Fingrarna går varma om man säger så ...

Relaterat

Väntar tills natten kommer

Om boken

Jag ryser till så fort den kalla nattluften glider in genom glipan. Mina fötter trevar sig ut på altanen och brädorna knarrar till under mig. Jag skjuter försiktigt igen dörren, går fram till altanens brant och klamrar mig fast vid en av de tjocka pelarna som håller upp taket. Ljuset återvänder, och för första gången ser jag vart det kommer ifrån. Det kommer från sjön.

Efter ett års distansförhållande är det dags: tonårskillarna Lukas och Sam ska äntligen få en hel sommar för sig själva, i en fiskestuga vid Vänerns kant som de får hyra i utbyte mot lite enklare renoveringsjobb. Men det blir inte helt som de tänkt sig Vad är det egentligen för ljussken som syns över sjön, varför känns allt som står i den gamla dagboken så bekant, och är det något mer än ensamheten som hemsöker Lukas?

Väntar tills natten kommer är en nervkittlande spökhistoria om obesvarad kärlek, hämnd och att börja om från början. Christoffer Holst är sedan tidigare författare till flera feelgood-romaner för vuxna. Detta är hans första rysare, och även den första delen i en serie fristående sommarskräckisar för unga vuxna.

Christoffer Holst

Väntar tills natten kommer

Relaterade artiklar

Smygläs ett kapitel ur spökrysaren, Det andra inte ser

Christoffer Holst är tillbaka med en ny spökrysare för unga vuxna. Det andra inte ser är en nervkittlande historia om galenskap och mörka hemligheter i det förflutna, men också en berättelse om familj, vänskap och förälskelse.