Mia Olofsson

Foto av:

Peter Pousard

"Ända sedan jag var liten har jag tecknat, ritat och målat. Jag minns mitt första set blyertspennor i olika hårdhet och hur jag försökte lära mig att skugga korrekt genom att rita vaser, stenbroar och stilleben av frukter. Kreativiteten och ritandet har alltid följt med mig och utvecklats åt olika håll allt eftersom. Nu för tiden tycker jag inte det är lika roligt att skugga frukter korrekt. Nej, jag leker hellre med perspektivet, låter världen vara platt och himlen vara rosa.

Att skapa debutboken ”Juno och Jillis flyttar” har öppnat upp en helt fantastisk värld där det mesta är möjligt, och där en tant jag ser på gatan kan få en roll i en berättelse hon inte har en aning om. Det är en kittlande känsla att få skapa en egen verklighet, fastän den inte är verklig. Juno och Jillis ska få möta andra utmaningar i nya böcker framöver, men jag har också nya karaktärer som väntar på att få komma ut på äventyr.”

Mia Olofsson är född 1989 i Borås, men är idag verksam i Göteborg som frilansande illustratör och formgivare. Hon har flera ben att stå på och hennes uppdragsgivare är allt från reklambyråer, produktionsbolag och förlag, till företag och organisationer. Hon tycker om att skapa detaljrika bilder där betraktaren ständigt kan göra nya upptäckter.

Relaterat

Juno och Jillis flyttar

Om boken

Juno bor med sin familj och goseråttan Jillis i ett högt lägenhetshus. Från Junos fönster ser man långt och alla kompisarna bor nära. Men så en dag skall de plötsligt flytta, allt ska packas ner och följa med till nya huset. Kuddar, leksaker och sängen ska visst med, men inte badkaret. Vem skall bada i det nu, när Jillis inte kan. Kommer allt att bli annorlunda nu? Och vad händer med kompisarna på förskolan?

En berättelse om att flytta och hur det kan kännas för de yngre familjemedlemmarna.

Anna Bjelkholm, Mia Olofsson, Mia Olofsson

Juno och Jillis flyttar

Relaterade artiklar

Att flytta kan kännas jobbigt för små barn

Anna Bjelkholm och Mia Olofsson träffades på ett kvinnonätverk och gör nu bok om hur en flytt kan kännas för de yngsta. Ett viktigt tema som tidigare saknats i bilderböcker.