Oscar Danielson

Foto av:

Hugo Thambert

Oscar Danielson är musiker och av många ansedd som Sveriges bästa textförfattare. Efter albumet Stockholm i mitt hjärta (2011) med låten Besvärjelse har Oscar fått en allt större publik och turnerat flitigt i hela Skandinavien.

2012 fick han en Grammis för årets barnskiva, Det kostar på att vara barn.

”Jag har svårt att komma på någon som skriver lika bra poplyrik på svenska.” Po Tidholm, DN

Relaterat

Surast i Ångermanland

Om boken

"Vem åker ens till Kramfors?"
Lukas ska motvilligt tillbringa sommaren hos sin morfar i Ångermanland som han inte känner. Allt han hört är att morfar är en riktig surgubbe.Vilket visar sig stämma. Morfar äter inte pizza, pratar inte med sina grannar och bor i ett pyttelitet hus trots att han har ett annat mycket större. Dessutom verkar han inte det minsta glad för att Lukas har kommit.Lukas överväger starkt att åka till bästa vännen Simon på västkusten. Om det inte vore för Ellie, granntjejen, som av någon anledning bestämt sig för att hon och Lukas ska bli kompisar. Trots att varken morfar eller Ellies mamma tycker det.Varför är alla i byn arga på varandra? Vad är det för hemlighet som morfar bär på? Det är en gåta som Ellie och Lukas bara måste lösa. Även om det innebär att gamla sår rivs upp.Surast i Ångermanland är en varm berättelse om kärlek och relationer i flera generationer, om ett sommarlov där pirrig förälskelse spirar och mörka familjehemligheter kommer upp till ytan.

Oscar Danielson

Surast i Ångermanland

Relaterade artiklar

Kärlek, musik och 80-talsnostalgi

Oscar Danielson är musiker och av många ansedd som en av Sveriges bästa textförfattare. Nu kommer han med sin första ungdomsroman – i vilken musiken har en central roll.