Oscar Danielson

Foto av:

Hugo Thambert

Oscar Danielson är musiker och av många ansedd som Sveriges bästa textförfattare. Efter albumet Stockholm i mitt hjärta (2011) med låten Besvärjelse har Oscar fått en allt större publik och turnerat flitigt i hela Skandinavien.

2012 fick han en Grammis för årets barnskiva, Det kostar på att vara barn. Två av oss är hans första ungdomsbok.

”Jag har svårt att komma på någon som skriver lika bra poplyrik på svenska.” Po Tidholm, DN

Relaterat

Kärlek

Om boken

Jag står här för att råka springa på Maya.
Jag vet nämligen att hon gick in på ICA Supermarket för exakt fyra minuter och tolv sekunder sen. Jag kom med cykeln från sporthallen, jag såg henne bakifrån och hon såg inte mig. Men hon var ensam och jag förstod direkt att det här är min chans.

Hur känns det egentligen, det där som alla pratar om? Det som alla böcker, låtar och filmer handlar om? Det som är hemligt och lite pinsamt men samtidigt så spännande och underbart att man inte vill något hellre än berätta för ALLA!
Vi har samlat elva pirriga noveller för dig som går på mellanstadiet. De är ganska olika varandra, men alla handlar egentligen om en och samma sak: kärlek.

Medverkar gör: Oscar Danielson, Kristofer Folkhammar, Boel Gerell, Alex Haridi, Mats Jonsson, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson, Sara Villius, David Wiberg och Rebecka Åhlund.

Sara Villius, Kristofer Folkhammar, Sara Ohlsson, Antologi , David Wiberg, Oscar Danielson, Alex Haridi, Boel Gerell, Sara Kadefors, Johanna Lindbäck, Rebecka Åhlund, Mats Jonsson

Kärlek

Relaterade artiklar

Kärlek, musik och 80-talsnostalgi

Oscar Danielson är musiker och av många ansedd som en av Sveriges bästa textförfattare. Nu kommer han med sin första ungdomsroman – i vilken musiken har en central roll.