Världens längsta tax kommer till Sverige

Foto av :

Illustration: Jean Jullien

Publicerad:

2018-08-10

Jean Julliens bok Ralf handlar om den klokaste och mest älskvärda familjemedlem man kan tänka sig.

Den populära franska illustratören Jean Julliens första barnbok Ralf kommer nu på svenska. En charmig och spännande berättelse om världens bästa - och längsta - tax. Julliens karaktäristiska uttrycksfulla bilder har gjort succé världen över och boken Ralf med den oemotståndliga huvudpersonen har givits ut i ett flertal länder.

Taxen Ralf är den klokaste och mest älskvärda familjemedlem man kan tänka sig. Men när han tar över sängen och vill vara med i duschen beslutar sig hans familj att det har gått lite för långt. Han får flytta ut. Sorgsen i sin hundkoja känner han en natt lukten av rök från huset. Ralf skall precis varna familjen när hans bakdel fastnar i dörren – och då händer något mycket märkligt. Hans kropp börjar sträcka ut sig, blir längre och allt längre…

Jean Jullien är en fransk illustratör bosatt i London. Han har skapat ett flertal bilderböcker, affischer och animerade filmer. Jullien illustrerar även för välkända tidskrifter världen över, såsom New York Times, Channel 4 och The New Yorker Hans verk finns bl.a. på Tate, Colette och le Centre Pompidou. Han är omåttligt populär och @jean_jullien har nästan en miljon följare på Instagram. Mer information på Jean Julliens hemsida!

”Här finns ett starkt grafiskt uttryck, iögonfallande illustrationer, text utan krusiduller och en fruktansvärt kärleksfull tax, som gör sin främsta brist till sin 'längsta' bästa egenskap.”
Barbara Ottevaere, Librairie Gallimard

”En charmig bok med sina levande färger, sin retrolook och särskilt Ralf, historiens hjälte, en älsklingshund som vi alla vill ha hemma.”
Marie Hélène Vaugeois, Revue Les libraires

Relaterat

Ralf

Om boken

Taxen Ralf är den klokaste och mest älskvärda familjemedlem man kan tänka sig. Men när han tar över sängen och vill vara med i duschen beslutar sig hans familj att det har gått lite för långt. Han får flytta ut. Sorgsen i sin hundkoja känner han en natt lukten av rök från huset. Vilken tur att Ralf är en tax! Med hjälp av sin långa kropp räddar han hela familjen från de livsfarliga lågorna.

Jean Jullien är en fransk illustratör bosatt i London. Han har skapat ett flertal bilderböcker och illustrerar för välkända tidskrifter världen över. Han är omåttligt populär och har närmare 900 000 följare på Instagram.

Ralf är en rolig och charmig bilderbok. De uttrycksfulla bilderna, den oemotståndliga huvudpersonen och den spännande historien gör den här boken till en riktig favorit!

Jean Jullien, Jean Jullien

Ralf

Relaterade artiklar

Världens längsta tax kommer till Sverige

Jean Julliens bok Ralf handlar om den klokaste och mest älskvärda familjemedlem man kan tänka sig.