”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Foto av :

Fotograf: Clara Lidström

Publicerad:

2018-11-16

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!

Måltidsakademien har delat ut priser till vinnarna av Årets Svenska Måltidslitteratur 2018. Barnens stora kokbok: steg för steg av Clara Lidström och Annakarin Nyberg prisades i kategorin: "Barn och mat".

Juryns motivering lyder:

”Kul och peppande ingång för barn som vill börja laga mat själva. Underbara illustrationer tar barnen steg för steg till den färdiga rätten, medan vuxna får hålla sig i bakgrunden.”

Bokens instruktioner är tydligt och lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg. För bokens foton står Clara Lidström och Emil Nyström.

Barnens stora kokbok innehåller alla recept ur författarnas tidigare gör-det-själv-böcker för barn: Baka, Laga och Kalas. Dessutom tio nya recept på mellanmål.

Måltidsakademien grundades år 2000 med syftet att främja forskning kring och utveckling av måltiden ur ett helhetsperspektiv. Det innebär att Måltidsakademien uppmuntrar forskning och utveckling av måltiden inom universitets- och högskolevärlden samt strävar efter att vara en länk mellan forskare och allmänhet.

Relaterat

Barnens stora kokbok

Om boken

Släpp loss barnen i köket! Våren 2014 släpptes Baka, första delen i den prisbelönta Steg-för-steg-serien av Underbara Clara Lidström och Annakarin Nyberg, och framgången lät inte vänta på sig. Baka blev samma år utnämnd till årets bästsäljare i kategorin kokbok av Adlibris.

Sedan dess har fler titlar i serien släppts, och nu har det blivit dags att samla några av dem i Barnens stora kokbok. Den här kokboken vänder sig direkt till barnen, och känslan som förmedlas är "det här kan jag göra själv"! Instruktionerna är tydligt och lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg - och det är omöjligt att inte smittas av skaparglädjen som genomsyrar boken.

Barnens stora kokbok innehåller alla recept från Baka, Laga och Kalas samt tio nya recept på mellanmål.

Priser och utmärkelser:

Baka: Årets bästsäljare i kategorin kokbok, 2014 (Adlibris)
Odla: Årets måltidslitteratur, kategorin barn och ungdom, 2015 (Måltidsakademien)
Odla: Nominering till Carl von Linné-plaketten i kategorin bästa fackbok för barn eller ungdomar, 2015 (Svensk biblioteksförening)

Clara Lidström, Annakarin Nyberg, Katy Kimbell

Barnens stora kokbok

Relaterade artiklar

”Barnens stora kokbok” vinnare i Årets svenska Måltidslitteratur

Ett varmt grattis till Clara Lidström och Annakarin Nyberg!