Preppa för vabruari!

Publicerad:

2019-02-01

Snoriga näsor, värkande öron och febriga pannor ... Nu är den här, månaden som alla barnfamiljer fruktar. I februari slår vabbandet i taket och då är det bra att vara förberedd med några böcker som passar när barnen orkar pyssla och leka lite igen.

Här ger vi några tips på böcker som kan komma väl till pass under vab-dagarna:

Den perfekta vab-boken!

Med bilderboken Jag är inte sjuk! har Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich skapat den perfekta vab-boken! Här får vi följa med på en varm och humorfylld resa fylld av igenkänning. För vem har inte förnekat att man är sjuk när det vankas kalas – tills det bara inte går längre.

Alla kan leka med pärlor!

I tre olika böcker kan du pärla allt från djur och pyssel till fina smycken. I Pärlplattedjur kan du lära dig att göra de allra finaste pärlplattedjuren. Boken innehåller stora och uttrycksfulla motiv på över 30 djur – från katter till sjöhästar – med tydliga beskrivningar och Anja Takacs bästa tips. Allt du behöver är pärlor och pärlplattor, så är du redo för många roliga pärlplattestunder.

I Pärlplattekul hittar du över 30 idéer till roliga pyssel för både barn och vuxna. Lär dig hur du förvandlar pärlplattor till fina hårspännen, luftballonger till barnrummet eller servettringar till festbordet. Här finns också beskrivningar på pärlplatte-alfabet, leksaksbilar, pennställ, drömfångare och mycket annat.

Ett par fina armband i regnbågens alla färger, ett snyggt mångfärgat pärlhalsband eller ett par unika örhängen kan få vilken outfit som helst att se ännu bättre ut! Pärlsmycken syns överallt och nu kan du göra dina egna. Steg för steg-boken Pärlsmycken av Margrethe Hjort Hay innehåller sexton beskrivningar på armband, halsband, ringar och örhängen i Margrethes design.

Lekar och bus med Alfons

Alfons har tråkigt. Det finns inget att göra. Ingen att leka med och alla leksaker är tråkiga. 
– Det finns massor att göra, säger pappa. Hitta på nåt!

I Alfons lekar och bästa bus finns 10 bra tips på lekar, bus och pyssel att ta till en regnig dag, när man har tråkigt, eller bara är leksugen.

I Alfons Åberg leker med färg och form får du följa med Alfons under en händelserik dag! Alfons äter frukost med pappa, leker med bilar med Viktor, går på kalas och spelar fotboll med Hamdi. På varje uppslag finns kluriga uppgifter att lösa. Räkna bilar, leta former och färger och matcha bilder med varandra.

Pussla, pyssla och måla

Små barn älskar att para ihop saker! Mitt första memo: fordon och fart är fylld med roliga aktiviteter: memo, leta-och-hitta, memory, gömma luckan och gissningslek. 

Gör det själv: Pyssel, tips och tillbehör innehåller listor, mallar, mönsterpapper, klistermärken och några av de allra bästa tipsen och idéerna från Clara Lidström och Annakarin Nyberg. 

Pyssla och måla med superhjälten Lisa! Handbok för superhjältar: Hjälteuppdraget är en rolig och utmanande aktivitetsbok från succéserien Handbok för superhjältar av Elias och Agnes Våhlund. Från ca 6 år. Vill du hellre måla väljer du Handbok för superhjältar: Målarbok med massor av motiv från serien. 

Handbok för superhjältar: Kompisboken handlar om dig och dina vänner! Här kan du låta dina kompisar, syskon, släktingar – eller varför inte låtsaskompisar – fylla i sina födelsedagar, favoritböcker, styrkor och vad de har för önskedrömmar. Dessutom innehåller boken en massa roligt pyssel att göra själv eller tillsammans med en kompis.

Hur uppfattar vi smaker, hur fungerar ett hjärta och vad händer egentligen i kroppen när vi blir sjuka? Det kan du lära dig i Ingela P Arrhenius pysselbok Jag lär mig kroppen. I boken finns roliga pyssel, härliga färgbilder och ett ark med klistermärken.

Alla älskar enhörningar! I Enhörningarnas förtrollade skog Pysselbok kan du utmana dig själv. Här finns klassiska finn fem fel, labyrinter och prick till prick, men även rituppdrag och frågesport. Vill du måla kan du färglägga en magisk värld i Enhörningarnas förtrollade skog Målarbok

 

Relaterat

Mitt första memo - Fordon och fart

Om boken

Små barn älskar att para ihop saker!

Mitt första memo - fordon och fart är en unik bok som gör det möjligt att ha roligt och spela memo-spel medan:

- du ökar uppmärksamheten på detaljer
- du får hjälp att fokusera
- du tränar det visuella minnet
- du får lära dig nya ord

I boken får vi lära oss om de olika fordon och transportmedel som finns i staden, i parken, på byggarbetsplatsen, i luften och på havet. Vi får lära oss vad de heter, platser man kan köra dem, och även deras likheter och olikheter.

Det här är en allt-i-ett-bok, uppbyggd kring det berömda spelet Memory®. Boken innehåller 5 uppslag med spelplaner där det gäller att hitta matchande par bakom luckorna. På sidorna bjuds det även in till fler aktiviteter som: "Leta och hitta", "Gömma luckan" och "Gissningsleken".

Idealisk för att lära sig att observera, minnas, känna igen och namnge transportmedel på ett lekfullt sätt. För barn från 2 år.

Ben Newman

Mitt första memo - Fordon och fart