Smygtitt: Så kommer nästa illustrerade Harry Potter-bok att se ut

Foto av :

Illustration: Jim Kay

Publicerad:

2019-03-12

Nu är det bestämt: I början på oktober släpps den illustrerade utgåvan av Harry Potter och den flammande bägaren, den fjärde delen i den magnifika högläsningsutgåvan, som illustreras av konstnären Jim Kay.

Böckerna om Harry Potter är älskade klassiker över hela världen, och fortsätter att förtrolla nya generationer läsare. Harry Potters fantastiska värld fångas mästerligt i Jim Kays makalösa bilder. Låt dig sugas in i en magisk upplevelse! 

J.K. Rowling är författaren till de sju Harry Potter-böckerna, som ursprungligen publicerades mellan 1997 och 2007. Tillsammans har de sålt i över hisnande en halv miljard exemplar världen över, är utgivna på över 80 språk och har blivit åtta filmsuccéer. Bara i Sverige har det sålts nästan fyra miljoner böcker.

I år är det dessutom 20 år sedan den första Harry Potter-boken kom ut på svenska, vilket kommer att uppmärksammas på en rad sätt. Bland annat kommer de sju böckerna om Harry Potter i nya utgåvor med omslag av den brittiske grafiska designern Olly Moss lagom till midsommar – och i oktober får alla Potterheads äntligen bläddra i den illustrerade utgåvan av Harry Potter och den flammande bägaren. Men redan nu kan du få en smygtitt på omslag och några av bilderna, alla illusterade av Jim Kay.

Omslag

Inlagebilder

Relaterat

Harry Potter och Den flammande bägaren

Om boken

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.
Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

J.K. Rowling, Jim Kay

Harry Potter och Den flammande bägaren

Relaterade artiklar

Den magiska succén i fyrfärg fortsätter!

Den 11 oktober 2022 utkommer den illustrerade utgåvan av "Harry Potter och Fenixorden" samtidigt i 24 länder. Jim Kay har arbetat med boken i mer än två år och under arbetets gång blev det uppenbart att det var dags att bjuda in en gästillustratör till trollkarlsvärlden. Den gästen blev Neil Packer – en etablerad och mångsidig illustratör och Jims nära vän.