Johanna Wilson

Foto av:

Gabriel Liljevall

Johanna Wilson, född 1975, är skådespelerska och manusförfattare, känd från både film och teater (Solsidan, Maria Wern, Den inre cirkeln m.fl.) Hon debuterade 2019 med Nu är det Julia.

Relaterat

Drömmarnas skepp

Om boken

Jossan är uppvuxen på en husbåt. Hennes pappa arbetade på Statens maritima museum på Skeppsholmen i Stockholm och båtar och sjöfart har alltid varit en stor del av familjens liv. Nu är pappan död, och Jossan och hennes mamma kanske måste flytta från båten; det är bara anställda vid museet som har rätt till kajplatserna på Skeppsholmen. Men Jossan tänker inte ge sig utan strid. Husbåten Vivan har alltid varit hennes hem, hon tänker inte gå med på att den säljs, bara så där!
Jossan och hennes pappa delade ett stort intresse för Vasaskeppet, och efter pappans död nystas en historia från 1600-talet upp, en historia som har stor betydelse även i dag. Kanske kan den hjälpa Jossan att rädda Vivan och få bo kvar?

Johanna Wilson har skrivit en berättelse som tar avstamp i ett nutida Stockholm, men förgrenar sig ända tillbaka till 1600-talet när skeppet Vasa byggdes. Vi får följa dagens Jossan och dåtidens Josefina, deras historier löper sida vid sida och flätas sedan samman på ett snillrikt sätt. En historisk roman och modern ungdomsbok i ett!

Johanna Wilson

Drömmarnas skepp

Relaterade artiklar

Vasaskeppet i centrum i ny ungdomsbok

Skådespelaren och författaren Johanna Wilson har skrivit en berättelse som tar avstamp i ett nutida Stockholm, men förgrenar sig ända tillbaka till 1600-talet när skeppet Vasa byggdes.