Förbered dig inför skolstarten med Alfons Åberg

Foto av :

Illustration: Gunilla Bergström

Publicerad:

2019-08-05

Den allra första skoldagen är en viktig milstolpe. Klasskamrater, lärare och lektioner väntar. Det är spännande och kanske lite nervöst. I Börja skolan med Alfons Åberg får vi följa med Alfons när han förbereder sig för skolstart.

Alfons är sex år och ska börja förskoleklass. Han får ett klassrum och en lärare. Här får man lära sig klockan och bokstäverna, fast Alfons kan några stycken redan. Och så vill Alfons lära sig knyta skorna.

– Att börja skolan är stort och pirrigt. Något helt nytt tar sin början, med klasskamrater, lärare och lektioner. Kvällarna innan skolstarten har många barn funderingar precis som Alfons har i boken Var är Bus-Alfons, berättar förläggaren Josefin Svenske. I den här temaboken, med tips och lekar, vill vi berätta om allt roligt och skojigt med skolstarten. Både för de som snart börjar förskoleklass eller första klass, men också för de som har ett helt år kvar och längtar.

Börja skolan med Alfons Åberg innehåller tips om skolstarten, som hur man knyter skorna, viktiga saker som alfabetet, plus och minus och klockan. Men också lekar som är roliga på skolgårdar och tankar om att gå på toaletten i skolan.

– Efter att ha gjort temaböcker på trolleri, kalasförberedelser och innelekar med Alfons värld och tilltal så ville vi nu göra en handbok med tips och trix, lekar och roligheter om just skolstarten, säger Josefin Svenske. Samtidigt kommer fem aktivitetsböcker och ett golvpussel i stort format på samma tema.

 

Relaterat

Börja skolan med Alfons Åberg

Om boken

Alfons är 6 år och ska börja förskoleklass. Han får ett klassrum och en lärare. I förskoleklassen får man läsa sig klockan och bokstäverna, fast Alfons kan flera stycken redan. Och så måste Alfons lära sig knyta skorna och säga hej då till pappa.

Det är mycket som är nytt, spännande och lite nervöst för den som skall börja förskoleklass. Följ med när Alfons förbereder sig. Boken går igenom de viktiga sakerna man behöver veta och förbereda sig på.
Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Gunilla Bergström

Börja skolan med Alfons Åberg