Ebba Forslind

Foto av:

Kajsa Göransson

Ebba Forslind, född 1985, har studerat på Konstfack och debuterade 2017 med bilderboken Jättejättebråttom som fick fin kritik och nominerades till Elsa Beskow-plaketten.

Relaterat

Vill du va min ponny?

Om boken

Vill du va min ponny? En liten fin och brun.
Med vacker fläck i pannan och manen mjuk som dun.Och du kan heta Lilly eller Blomma eller Nöt,i vilket fall som helst så är du obeskrivligt söt.Ett äventyr uppstår i leken mellan ett litet syskon och ett stort.Långt inne i djupa skogen, bygger de en koja. Där ska de bo. Äta blåbär och sjunga sånger och ligga i mossan. Men runtomkring dem lurar faror som vulkaner, eld och varg ...På rimmad vers och i ett storslaget landskap har Ebba Forslind och Hanna Klinthage skapat en kärleksfull hyllning till syskonskapet, leken och fantasin.

Ebba Forslind, Hanna Klinthage

Vill du va min ponny?

Farfars trädgård

Om boken

”Min farfar har en trädgård. Den är inte så stor egentligen. Men jag kan ändå gå runt i den en hel dag nästan. En dag blir det dags för farfar att flytta. Det är för mycket med städningen och att laga mat och så. Till och med trädgården är det för mycket med.”
När Dahlias farfar flyttar in på äldreboendet måste han lämna sin älskade trädgård. På boendet är allting grått och fult, inte undra på att farfar glömmer allting när han måste bo där. Hur ska Dahlia kunna hjälpa farfar så att han kan få odla igen?Ebba Forslind har skapat en varm berättelse om en älskad farfar som börjat glömma. En bok att prata om och ett ämne som väcker tankar och är angeläget och närvarande i många barns liv.Farfars trädgård är en kärleksfull skildring av den nära vänskapen mellan ett barn och hennes farfar.

Ebba Forslind, Ebba Forslind

Farfars trädgård

Relaterade artiklar

En berättelse som går rakt in i hjärtat

Farfars trädgård är en kärleksfull skildring av den nära vänskapen mellan ett barn och hennes farfar som håller på att glida ifrån henne. Bakom både text och bild står kritikerfavoriten Ebba Forslind.