bok

Jane och vilde Bill

Ebba Forslind

Författare

Ebba Forslind

Illustratör

Beskrivning

2021-03-23
Svenska
3-6

Författare

Ebba Forslind

Illustratör

Ebba Forslind

Formgivare omslag

Anna Goffe

"Varje kväll står Jane på hästryggen och skjuter äpplen som står på rad.
Hon kastar upp sin hatt, pang! Publiken applåderar, dom jublar!
Men Jane är arg och har för länge sedan tröttnat, för cirkusdirektören är inte snäll.
En natt rymmer Jane från cirkusen. Hon tänker aldrig komma tillbaka!"

Häng med Jane som gör uppror mot den elaka cirkusdirektören, hjälper Vilde Bill och befriar de tillfångatagna hästarna!

Kritikerfavoriten Ebba Forslind är tillbaka med en historia om rebellen Jane och hennes häst Satan. Med humor och berättarglädje skapar Ebba Forslind ett lekfullt och spännande äventyr för alla läsare från 3 år och uppåt.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-03-23

Produktion

Papper

Munken Lynx

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129729184

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

286

Vikt (kg)

0.411

Bredd (mm)

221

Recensioner

Aftobladet

”Berättelsen bygger förstås på ”verklighetens” Calamity Jane och Buffalo Bill, men landar i en direkt aktion värdig Djurens befrielsefront.” Petter Lindgren

Förskolan

”Vissa böcker är en ren njutning att läsa i en barngrupp, och det här är en av dem. En renodlad äventyrsbok som innehåller allt en spänningsbok ska innehålla. […] Korta, slagkraftiga meningar med spännande cliffhangers.”

Kristianstadsbladet

”Det är driv i berättelsen och framförallt i bilderna med fartfyllda galopper i nattsvarta landskap. […] Feminism och djurrättsaktivism i vilda västern!” Eva Wahlström

BTJ

”Forslinds berättande i tredje person är rakt, fartfyllt och händelsefokuserat.

[...] De stämningsfulla landskapen, mestadels i utfallande helsidesuppslag, är härliga att vistas i och bildkompositionerna har en behaglig variation.” Mattias Käck

 

Häxor går på bio

Om boken

Häxorna tar plats i biosalongen!
Kan ni sänka er volym?Frågar kille i kostymTror du häxor nånsin villvara tysta, sitta still?Åtta häxor och en biosalong är lika med – kaos! Häxornas kjolar korvar sig i stolarna, popcornen behöver definitivt mer salt, filmen är inte tillräckligt rolig och dessutom är det ganska kyligt i biosalongen. Lika bra att tända en liten brasa, tycker häxorna, som struntar i alla som ber dem att sluta störa. De vill ju ha kul!Med fartfylld, pricksäker vers och humoristiska illustrationer har författaren Ebba Forslind och illustratören Mari Ahokoivu skapat ännu ett härligt äventyr om de störiga häxorna som är omöjliga att motstå.

Ebba Forslind, Mari Ahokoivu

Häxor går på bio

Farfars trädgård

Om boken

”Min farfar har en trädgård. Den är inte så stor egentligen. Men jag kan ändå gå runt i den en hel dag nästan. En dag blir det dags för farfar att flytta. Det är för mycket med städningen och att laga mat och så. Till och med trädgården är det för mycket med.”
När Dahlias farfar flyttar in på äldreboendet måste han lämna sin älskade trädgård. På boendet är allting grått och fult, inte undra på att farfar glömmer allting när han måste bo där. Hur ska Dahlia kunna hjälpa farfar så att han kan få odla igen?Ebba Forslind har skapat en varm berättelse om en älskad farfar som börjat glömma. En bok att prata om och ett ämne som väcker tankar och är angeläget och närvarande i många barns liv.Farfars trädgård är en kärleksfull skildring av den nära vänskapen mellan ett barn och hennes farfar.

Ebba Forslind, Ebba Forslind

Farfars trädgård

 

Relaterat

Nyheter

En berättelse som går rakt in i hjärtat

Farfars trädgård är en kärleksfull skildring av den nära vänskapen mellan ett barn och hennes farfar som håller på att glida ifrån henne. Bakom både text och bild står kritikerfavoriten Ebba Forslind.

Häxorna tar över bussen!

Det blir allt annat än tråkigt när ett gäng häxor bestämmer sig för att inta lokaltrafiken. Rimmade verser skapar en stojig, ösig berättelse full med bus. Häxor åker buss är den första delen i en ny rolig serie för de små.

En vild, vild western för små äventyrare

Välkommen på en western-matiné för de yngsta äventyrarna som älskar fantasilekar! Jane och vilde Bill är en oemotståndligt fartfylld bilderbok av kritikerfavoriten Ebba Forslind.

Jag vill ha en lyftkran: En önskedröm på rim

För första gången skriver och illustrerar Ebba Forslind för de yngsta barnen. Jag vill ha en lyftkran är en rolig och färgglad berättelse på rim om lekens magiska kraft.