Elisabet Ericson

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Elisabet Ericson, född 1986 i Sundsvall, är illustratör och animatör bosatt i Stockholm. Hon har en examen från Konstfack i illustration och grafisk design och debuterade 2018 som barnboksförfattare med Jag är sju djur där hon står för både text och bild. När hon inte gör bilderböcker arbetar hon bland annat med förpackningsillustration, liveteckning och porträtt.

Relaterat

Vem kan hitta Putte?

Om boken

I huset mittemot femårige Francis bor tant Aina och hennes undulat Putte, och på våningen under dem bor monstret Lundin. När Francis går upp till Aina måste han smyga, för annars öppnar Lundin sin dörr och skriker på honom!

En dag när Francis leker hemma hos Aina försvinner Putte. Aina är helt förtvivlad och det värsta är att det är Francis fel. Det är ju han som glömt stänga balkongdörren! Vad ska Francis göra nu? Kanske kan de få hjälp från oväntat håll? Det läskiga monstret kanske inte är så läskigt trots allt.

Ester Roxberg och Elisabet Ericson har med sin första gemensamma bilderbok skapat en både spännande och varm berättelse. En bok om vänskap över generationsgränserna, om att alla behöver någon, och om att tappade saker kan hittas igen.

Ester Roxberg, Elisabet Ericson

Vem kan hitta Putte?

Relaterade artiklar

Vänskap över generationsgränserna

En bortflugen undulat blir början på en spännande och varm berättelse om oväntad vänskap. Ester Roxberg och Elisabet Ericsons första gemensamma bilderbok Vem kan hitta Putte? handlar om att alla behöver någon, och om att tappade saker kan hittas igen.