Emmanuel Guibert vinner prestigefyllt pris!

2020-02-04

Foto av :

Illustratör: Marc Boutavant
Manusförfattaren bakom den tecknade serien om Ariol vinner Grand Prix 2020 d’Angoulême.

Emmanuel Guibert är född 1964 i Paris där han är verksam. Han är serietecknare och manusförfattare och har förutom barnserier jobbat med historiska och politiska serier. Emmanuel Guibert har skrivit manus till humorserien om Ariol utgiven i Sverige, tecknad av Marc Boutavant. Den har även gjorts till en animerad tv-serie, som visats på SVT Barnkanalen. Ariol firar också 20 år på originalspråket.

Ariol är en lekfull liten åsnepojke som bor med sin familj. Han gillar att gå till skolan för där träffar han alla sina vänner, bästisen grisen Ramono och Pétula, den mest underbara ko-flickan i världen. Ariol drömmer om att vara som den häftigaste superhjälten "Superhästen”. Tecknade vardagshändelser med dråplig humor.

– Så roligt att Emmanuel som varit nominerad tre gånger nu vinner. Det är ju som att vara med i Så mycket bättre, ha separatutställning på Moderna Museet och sommarprata samtidigt i Frankrike, säger Josefin Svenske, förläggare på Rabén & Sjögren.

Grand Prix d’Angoulême är en utmärkelse inom seriebranschen som sedan 1974 delas ut på den årliga seriefestivalen till en serieskapare för dennes samlade verk. Guibert blir den 46:e vinnaren av detta prestigefyllda pris och blir därmed hedersgäst nästa år med stor utställning och tår äran att göra festivalaffischen.

Relaterat

Ariol - En liten åsna som du och jag

Om boken

Den andra boken om Ariol och hans klass är en rolig och påhittig skildring av vardagsliv med lustiga figurer, men också en bra lässtart med korta fristående serienoveller med knorr.

Emmanuel Guibert, Marc Boutavant

Ariol - En liten åsna som du och jag

Relaterade artiklar

Emmanuel Guibert vinner prestigefyllt pris!

Manusförfattaren bakom den tecknade serien om Ariol vinner Grand Prix 2020 d’Angoulême.