Emmanuel Guibert vinner prestigefyllt pris!

Foto av :

Illustratör: Marc Boutavant

Publicerad:

2020-02-04

Manusförfattaren bakom den tecknade serien om Ariol vinner Grand Prix 2020 d’Angoulême.

Emmanuel Guibert är född 1964 i Paris där han är verksam. Han är serietecknare och manusförfattare och har förutom barnserier jobbat med historiska och politiska serier. Emmanuel Guibert har skrivit manus till humorserien om Ariol utgiven i Sverige, tecknad av Marc Boutavant. Den har även gjorts till en animerad tv-serie, som visats på SVT Barnkanalen. Ariol firar också 20 år på originalspråket.

Ariol är en lekfull liten åsnepojke som bor med sin familj. Han gillar att gå till skolan för där träffar han alla sina vänner, bästisen grisen Ramono och Pétula, den mest underbara ko-flickan i världen. Ariol drömmer om att vara som den häftigaste superhjälten "Superhästen”. Tecknade vardagshändelser med dråplig humor.

– Så roligt att Emmanuel som varit nominerad tre gånger nu vinner. Det är ju som att vara med i Så mycket bättre, ha separatutställning på Moderna Museet och sommarprata samtidigt i Frankrike, säger Josefin Svenske, förläggare på Rabén & Sjögren.

Grand Prix d’Angoulême är en utmärkelse inom seriebranschen som sedan 1974 delas ut på den årliga seriefestivalen till en serieskapare för dennes samlade verk. Guibert blir den 46:e vinnaren av detta prestigefyllda pris och blir därmed hedersgäst nästa år med stor utställning och tår äran att göra festivalaffischen.

Relaterat

Ariol - Superhästen

Om boken

I tredje boken om åsnan Ariol följer vi med till doktorn för vaccinationsspruta, förbi bageriet efter skolan och Ariol tvingas till slut mot sin vilja att duscha. Livet som barn om du är en åsna!

Böckerna om åsnan Ariol och hans klass är roliga och påhittiga skildringar av vardagsliv med lustiga karaktärer och igenkänning. Böckerna är också en bra lässtart och består av korta fristående serienoveller med knorr.

Emmanuel Guibert, Marc Boutavant

Ariol - Superhästen

Relaterade artiklar

Emmanuel Guibert vinner prestigefyllt pris!

Manusförfattaren bakom den tecknade serien om Ariol vinner Grand Prix 2020 d’Angoulême.