”I samma anda som Engelforstrilogin”

Foto av :

Kajsa Göransson

Publicerad:

2020-06-29

Bergtagen är första delen i en trilogi av Camilla Sten. En bok om en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter.

Boken kretsar kring Emil, en elev på Internatskolan Järvhöga Läroverk, som försvinner. Medan lärare, polis och kompisar kämpar mot klockan för att hitta honom visar det sig att det inte är första gången en elev på Järvhöga är spårlöst borta. 

Bergtagen är en berättelse för unga vuxna om klass, hierarkier, fasader och sexualitet och det snabba tempot håller läsaren i ett hårt grepp.

Röster om boken: 

Karin Anderberg skriver i Norra Skåne att boken är ”i samma anda som Engelforstrilogin (Cirkeln etc)”, och ”inväntar med spänning nästa del i trilogin”.

Väntar och längtar gör även Bokugglor som skriver att ”Bergtagen bjöd på en stämningsfull och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!”.

”Camilla Sten är en erfaren författare och stilen är lättflytande och rapp”, menar Susanne Holmlund i Sundsvalls Tidning. 

Anna, bokbloggande pedagog på Och dagarna går..., beskriver Bergtagen som ”en perfekt presentbok för alla unga som gillar att läsa om relationer blandat med en smula magik och nordisk folktro.”

”Camilla Sten lyckas med att göra berättelsen spännande från början till slut”, skriver Agnes Bokblogg och Tusen sidor sammanfattar med tre ord, ”Spännande, välskrivet, professionellt!”

Relaterat

Bergtagen

Om boken

En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Julia, som går på ortens gymnasium, deltar i sökandet först av ren tristess, men snart blir hon alltmer indragen. Det visar sig snart att det inte är första gången en ung pojke från skolan har försvunnit ut i skogen för att aldrig mer återvända.

Stark spänning och magisk realism i Bergtagen, första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.

Camilla Sten

Bergtagen

Relaterade artiklar

”Det är någonting som sjuder under ytan i Järvhöga”

Camilla Stens hyllade Bergtagen skildrar en liten stad långt inne i de jämtländska skogarna, och en gammal internatskola med mörka hemligheter. Nu släpps Midnattsblot som är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med magisk realism.