Tv-succén ZombieLars blir fartfyllt serieäventyr!

Foto av :

Illustratör: Kim W. Andersson

Publicerad:

2020-08-21

Den norska succé-teveserien ZombieLars har tagit även de svenska barnen med storm! Nu kommer den i roligt och rappt tecknat serieformat av illustratören Kim W. Andersson. Två böcker släpps samtidigt och det handlar om kärlek, mobbing och utanförskap i en värld av levande – och olevande.

Lars är rätt ensam i skolan. Rektorn tror att lika barn leker bäst, och det gör livet svårt för den som är en zombie. Eller levande död som det faktiskt kallas. Tills Lars lär känna Robert som gillar zombies, Anna som är ninja och Tess som är häxa. Det visar sig att många människor är olika i stan, men otäcka krafter arbetar för att utesluta de främmande från stan. Lars, Robert, Anna och Tess behöver försvara sig och stå för vilka de är, på riktigt.

Tv-serien ZombieLars är skriven av norska manusförfattarna Thomas Seeberg Torjussen och Gisle Halvorsen. Det nya serietecknade formatet för berättelsen är skapat av internationellt erkände illustratören Kim W. Andersson.

– Att vara med och skapa ZombieLars-böckerna var för mig en ny utmaning, som jag mer än gärna tog på mig, berättar Kim W. Andersson. Jag har själv skrivit nästan alla serier jag har ritat, att ta sig an någon annans material och berättelse är spännande och utmanande. Men jag fick ganska fria tyglar och en möjlighet att göra min egen version, som jag är väldigt stolt över!

I ZombieLars tecknas en helt ny zombiekaraktär. Lars är inte ett klassiskt köttätande monster, utan en elvaårig pojke som har ett lite brokigt förflutet och en till synes likgiltig inställning oavsett vad som händer. Han är son till en levande mamma och en far som är helt zombie och som en halv zombie sägs det att Lars har förmågan att slå på och stänga av sina känslor, men detta är inte oproblematiskt. Han kan inte heller dölja sin ilska eller förtvivlan över att vara annorlunda i ett främlingsfientligt samhälle. I gemenskapen med vännerna som också är ”främmande” finner de både glädje och kämparvilja för att stå emot de mörka krafterna.

De två första serieböckerna, ZombieLars Bok 1: Levande olevande och ZombieLars Bok 2: Vi och dom släpps samtidigt, vilka motsvarar den första säsongen av tv-serien.


TIPS! Till den första boken finns en lärarhandledning för den som vill arbeta vidare med boken i klassrummet. Ladda ner den HÄR


 

Relaterat

ZombieLars Bok 2

Om boken

Lars är rätt ensam i skolan. Rektorn tror att lika barn leker bäst, och det gör livet svårt för den som är en zombie. Eller levande död som det faktiskt kallas. Tills Lars lär känna Robert som gillar zombies, och Anna som är ninja. Det visar sig att många människor är olika i stan, men skrämmande krafter arbetar för att utesluta de främmande från stan.

I bok 2 behöver Lars, Robert, Anna och Tess försvara sig och stå för vilka de är, på riktigt. Boken är baserad på tv-serien med samma namn. Kärlek, mobbing och utanförskap i rolig och rapp tecknad serie.

Kim W Andersson, Thomas Seeberg Torjussen, Gisle Halvorsen, Kim W Andersson

ZombieLars Bok 2

Relaterade artiklar

Seriebok med Röda Masken

Äventyr för superhjältar är en helt ny serie med Röda Masken! Renodlade serieböcker för de lite äldre fansen, med högt tempo och nervkittlande handling − perfekta för alla de som älskar superhjältarna och bara vill ha mer!