Nominerade till Adlibris-priset 2020!

Publicerad:

2020-11-18

Nu har Adlibris tillkännagivit vilka titlar som är nominerade till Adlibris-priset 2020. Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser.

Mellan den 16 november och den 8 december kan du vara med och rösta på din favorit HÄR! Vinnaren i varje genre röstas fram av bokälskare runt om i landet som fått lägga en röst på sin favorit i varje genre.
Hela sju böcker har nominerats från Rabén & Sjögren!

Årets barnbok 0-6 år:

När Mamma Mu mötte Kråkan första gången av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Saltkråkan: Far ända in i baljan av Astrid Lindgren och Maria Nilsson Thore 


Årets barnbok 6-12 år:

Sommarskuggan och kalasbuset av Tina Mackic och Johanna Arpiainen 

Svenska fåglar: Jämför och lär känna 40 arter av Martin Emtenäs och Jonas Källberg 

Handbok för superhjältar del 5: Försvunna av Elias och Agnes Våhlund


Årets ungdomsbok:

Korridorer: 12 noveller om högstadiet av Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg

Bergtagen av Camilla Sten
 

Om Adlibris-priset: 

Priset delas ut i 9 genrer: Deckare, Roman, Barnbok 0-6, Barnbok 6-12 (nyhet för i år; uppdelat på ålder), Debutant (nyhet för i år), Fakta, Ungdom, Kokbok och Feelgood. Vinnaren i varje genre har bestämts av bokälskare runt om i landet som fått lägga en röst på sin favorit i varje genre. ​

En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive genre. Nomineringen beslutades på försäljning, popularitet och potential. Den bok som fått flest röster inom varje genre tilldelades sedan Adlibrispriset för angiven genre. För att bli nominerad 2020 krävdes att boken ska ha givits ut under 2020.​ Vinnarna tillkännages den 25 januari 2021.