Mitch Fredriksson nominerad till Slangbellan

Foto av :

Foto: Magnus Liam Karlsson

Publicerad:

2021-03-17

Mitch Fredriksson nomineras till debutantpriset för sin roman Fail.

Bult – barn- och ungdomslitterära sektionen i Sveriges Författarförbund – har tillkännagivit de nominerade till Slangbellan som delas ut för bästa debut inom kategorin barn- och ungdomslitteratur 2020. 

Mitch Fredriksson nomineras för Fail med juryns motivering: 

”Fail är en imponerande debutroman om maktkamp och utsatthet. Med andan i halsen får vi följa Kattis urspårade agenda där viljan att hämnas blir starkare än något annat. Vi dras in i en värld utan förlåtelse eller ursäkter. Mitch Fredriksson har ett språk som rinner och väller fram över sidorna. Han har skapat en karaktär som berör och upprör och som är svår att skaka av sig.”

Priset – en handtäljd slangbella av Kalle Güettler, ett diplom av Jenny Lucander och 30 000 kronor – delas ut den 19 maj 2021 på barnboksfestivalen Litteralund. Juryn har bestått av Pär Sahlin, Eva Salqvist och Elisabeth Östnäs. Bults styrelse utser vinnaren.

Om priset:

Debutantpriset Slangbellan initierades 1998 av Sektionen för barn- och ungdomslitteratur, Bult, i Sveriges Författarförbund på initiativ av Helena Dahlbäck. Avsikten med priset är att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap.

Relaterat

Fail

Om boken

Av alla tusentals auditions, varför var dom tvungna att visa just min?

När Kattis blir offentligt förnedrad i en artisttävling i teve rasar hennes värld. Hon har varit skolans drottning och styrt både vänner och fiender med järnhand, nu ser hennes fiender chansen att störta henne. En hatkampanj drar igång, men Kattis tänker inte backa. Hon tänker ta tillbaka det som är hennes, till varje pris ...

Fail är Mitch Fredrikssons debutroman.

Mitch Fredriksson

Fail

Relaterade artiklar

Mitch Fredriksson nominerad till Slangbellan

Mitch Fredriksson nomineras till debutantpriset för sin roman Fail.