Samir Belarbi

Foto av:

Lina Eidenberg Adamo

Samir Belarbi, född 1972, jobbar till vardags som art manager på spelföretaget Mojang som står bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Dessförinnan var han under många år art director på spelföretaget King där han bland annat ansvarade för grafiken till Candy
Crush Saga. Han har även ett förflutet som boxningstränare och har coachat flera boxare till mästerskapstitlar. Samir bor i Stockholm med sin fru och två barn. Tigern kommer att äta upp mig! är hans barnboksdebut.

Relaterat

Tigern kommer att äta upp mig!

Om boken

Vilmer vrider och vänder på sig. Han kan inte sova. För tänk om tigern Sumatra kommer och äter upp honom!

"Ingen i Sverige blivit uppäten av en tiger på 128 år, och förresten är Sumatra inlåst på ett zoo i Kalaxilombolo", säger pappa.

"Men tänk om hon lyckas ta sig ut ur buren?" darrar Vilmer.

"Nej då, hon kan aldrig få tag på nycklarna", lovar pappa.

Men tänk om det är Vilmer som har rätt och tigern faktiskt ÄR på väg hem till honom? Fast det kanske ändå inte alls slutar som han har trott?

En rolig och oväntad bilderbok som överraskar ända fram till sista sidan. Berättelsen förs framåt av barnets fantasi och läsaren får följa två sammanflätade händelseförlopp samtidigt, ett i text och ett i bild. Ett nyskapande och humoristiskt godnattäventyr av debutanten Samir Belarbi.

Samir Belarbi jobbar till vardags som art manager på spelföretaget Mojang. Dessförinnan var han under många år art director på spelföretaget King där han bland annat ansvarade för grafiken till det omåttligt populära spelet Candy Crush Saga.

Samir Belarbi, Samir Belarbi

Tigern kommer att äta upp mig!

Relaterade artiklar

Från Candy Crush Saga och Minecraft till bilderboksförfattare

Till vardags coachar Samir Belarbi grafikerna bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Nu debuterar han som barnboksförfattare med bilderboken Tigern kommer äta upp mig!. En oväntad, spännande och detaljrik bilderbok om Vilmer och tigern Sumatra.