Unik, rolig och interaktiv bok i pixelartstil

Publicerad:

2024-04-11

Samir Belarbi har skapat en rolig och interaktiv bok i pixelartstil som uppmuntrar till kreativitet och eget skapande. För alla blivande Minecraft-fans!

Pixlarna är pyttesmå, fyrkantiga och färgglada, men tittar man nära ser man att de är som vi. Vissa är glada, andra arga eller nyfikna. Nu klumpar de ihop sig och bygger något! Vi zoomar ut för att se vad det ska bli. Oj! Det blev visst ett litet djur som gillar att böka i jorden. Kan du gissa vad det är?

Samir Belarbi debuterade som författare 2021 med godnattäventyret Tigern kommer att äta upp mig och till vardags arbetar han som art manager på spelföretaget Mojang som ligger bakom Minecraft. Nu har han skrivit och illustrerat en bok om och med pixlar.

– Pixlar är spännande. De är de minsta byggstenarna i ett digitalt bilduniversum. Dolda men ändå alltid där. De är små och till synes obetydliga, men kommer de samman kan de skapa storslagna mästerverk, säger Samir Belarbi. Illustrationer i pixelstil får ett lite udda uttryck som jag tycker mycket om. De är tilltalande estetiskt eftersom de är distinkta, grafiskt stilrena, och sticker ut.  Just pixlarnas enkelhet gör också att uttrycksformen är tillgänglig för många människor och jag vill verkligen inspirera läsarna till eget kreativt skapande. 

Tips! Till boken finns övningar och pyssel som kan användas i skolan och förskolan. Läs mer under Skola & Bibliotek – Lärarhandledningar.

Relaterat

Pixlarna

Om boken

"En lekfull bilderbok som spelar på den digitala värld de flesta barn tar del av dagligen och som därför kan locka lite extra. Den är smart, rolig och lockar till kreativitet."
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Anna Bjurström. Bibliotekstjänst
En rolig och interaktiv bok i pixelartstil som uppmuntrar till kreativitet och eget skapande. För alla blivande Minecraft-fans!Pixlarna är pyttesmå, fyrkantiga och färgglada, men tittar man nära ser man att de är som vi. Vissa är glada, andra arga eller nyfikna. Nu klumpar de ihop sig och bygger något! Vi zoomar ut för att se vad det ska bli. Oj! Det blev visst ett litet djur som gillar att böka i jorden. Kan du gissa vad det är?Samir Belarbi jobbar till vardags som art manager på spelföretaget Mojang. Dessförinnan var han under många år art director på spelföretaget King där han bland annat ansvarade för grafiken till det omåttligt populära spelet Candy Crush Saga. Han debuterade 2021 med godnattäventyret Tigern kommer att äta upp mig!

Samir Belarbi, Samir Belarbi

Pixlarna

Relaterade artiklar

Unik, rolig och interaktiv bok i pixelartstil

Samir Belarbi har skapat en rolig och interaktiv bok i pixelartstil som uppmuntrar till kreativitet och eget skapande. För alla blivande Minecraft-fans!