Från Candy Crush Saga och Minecraft till bilderboksförfattare

Illustration av:

Samir Belarbi

Publicerad:

2021-09-11

Till vardags coachar Samir Belarbi grafikerna bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Nu debuterar han som barnboksförfattare med bilderboken Tigern kommer äta upp mig!. En oväntad, spännande och detaljrik bilderbok om Vilmer och tigern Sumatra.

Vilmer vrider och vänder sig oroligt i sängen, han kan inte somna fast det är läggdags för länge sedan. För tänk om tigern Sumatra kommer och äter upp honom!
”Ingen i Sverige har blivit uppäten av en tiger på 128 år, och förresten är Sumatra inlåst på ett zoo”, säger pappa lugnande.
”Men tänk om hon lyckas ta sig ut ur buren?” darrar Vilmer.
Och tänk om Vilmer har rätt! Tänk om tigern faktiskt har tagit sig ur buren och är på väg till … Ja, vart är hon på väg egentligen?

Berättelsen utvecklas till ett helgalet och humoristiskt godnattäventyr där vi får följa tigern Sumatra som är på rymmen från ett zoo i Kalaxilombolo.

– När min son var runt 4 år hade en period svårt att somna på kvällen. Jag agerade utifrån en hemmasnickrad föräldrastrategi som gick ut på att jag alltid skulle tala sanning. Men vad jag än berättade så gav det ingen snabb tröst utan öppnade bara upp för en störtflod av nya nyfikna frågor och allt som oftast nästlade jag in mig ett plockepinn av svepande sanningar. Ur de här invecklade tröstningsförsöken uppstod till slut berättelsen Tigern kommer att äta upp mig!.

Tigern kommer äta upp mig! är en fantasieggande bilderbok där färgglada detaljrika illustrationer med ett helt eget uttryck varvas med enkla humoristiska barnteckningar. Just detaljrikedomen är något barnboksdebutanten Samir Belarbi har stor erfarenhet från tack vare sin långa bakgrund som art director inom spelbranschen. Under flera år jobbade han med mobilspelet Candy Crush Saga, och numera ägnar sina dagar åt det svenska succéspelet Minecraft på Mojang Studios.

Tigern kommer äta upp mig! passar i huvudsak åldersgruppen 3–6 år, men kan garanterat uppskattas även av äldre nyfikna barn.

”Det är intelligent berättat – med ett stort plus för den oväntade upplösningen – och mycket underhållande. Helhetsbetyg: 5.” BTJ

Relaterat

Tigern kommer att äta upp mig!

Om boken

Vilmer vrider och vänder på sig. Han kan inte sova. För tänk om tigern Sumatra kommer och äter upp honom!

"Ingen i Sverige blivit uppäten av en tiger på 128 år, och förresten är Sumatra inlåst på ett zoo i Kalaxilombolo", säger pappa.

"Men tänk om hon lyckas ta sig ut ur buren?" darrar Vilmer.

"Nej då, hon kan aldrig få tag på nycklarna", lovar pappa.

Men tänk om det är Vilmer som har rätt och tigern faktiskt ÄR på väg hem till honom? Fast det kanske ändå inte alls slutar som han har trott?

En rolig och oväntad bilderbok som överraskar ända fram till sista sidan. Berättelsen förs framåt av barnets fantasi och läsaren får följa två sammanflätade händelseförlopp samtidigt, ett i text och ett i bild. Ett nyskapande och humoristiskt godnattäventyr av debutanten Samir Belarbi.

Samir Belarbi jobbar till vardags som art manager på spelföretaget Mojang. Dessförinnan var han under många år art director på spelföretaget King där han bland annat ansvarade för grafiken till det omåttligt populära spelet Candy Crush Saga.

Samir Belarbi, Samir Belarbi

Tigern kommer att äta upp mig!

Relaterade artiklar

Från Candy Crush Saga och Minecraft till bilderboksförfattare

Till vardags coachar Samir Belarbi grafikerna bakom det omåttligt populära spelet Minecraft. Nu debuterar han som barnboksförfattare med bilderboken Tigern kommer äta upp mig!. En oväntad, spännande och detaljrik bilderbok om Vilmer och tigern Sumatra.