Roligt, fartfyllt, smart och mitt i prick för slukaråldern

Publicerad:

2021-04-20

Nu kommer Siri Sponts populära Tilda-böcker i tjock samlingsvolym – nästan lika tjock som kaninerna.

Tilda bor på landet och älskar djur. Hon har en storasyster som är typ perfekt, en bästis som tyvärr helst verkar vilja vara med de populära i klassen och en ponny som hon håller på att bli för lång för. Dessutom är Tilda helt övertygad om att hon aldrig i livet kommer att lyckas bli ihop med någon.

Nu kommer de tre första böckerna om Tilda i en härligt tjock och lätt reviderad samlingsvolym, mitt i prick för slukaråldern. Vänner, lögner och (väldigt tjocka) kaniner handlar om alla de där sakerna som man håller på att fundera livet ur sig på när man är i mellanstadieåldern: Om vänskap och svek, hur mycket man kan hata taskiga Marcus, om att älska djur mer än allt annat, om att ha en storasyster som bestämmer allt, om att vara kär i helt fel kille och om att vara rädd – men ändå våga ibland. Roligt men också sorgligt, pirrigt och spännande. Boken är full av listor, genialt illustrerade av Jonna Björnstierna.

– Jag ville skildra hur det var att växa upp på landet idag. Allt det underbara – som att man kan bo i villa och ha massor av djur utan ett ens vara rik – men också det jobbiga – som att man faktiskt kan tvingas cykla fem kilometer för att få träffa en kompis. Lite för ofta upplever jag att landsbygden i barnböcker har blivit mer av en symbol för det idylliska än en verklig plats – jag kände inte igen mig i det. Resultatet blev böcker som handlar mycket om min egen uppväxt i Svärdsjö, Dalarna, men placerade i en nutida kontext.

– En sak som är självupplevd är det här med kaninerna. Precis som Tilda och hennes bästis Thea tristess-parade jag och min kompis våra kaniner när vi inte hade något bättre för oss, och i likhet med hur det går i boken var det en sysselsättning som snabbt gick överstyr. Vem vet, det kanske fortfarande finns arvingar till den kaninstam vi avlade fram i Svärdsjö?

Vänner, lögner och (väldigt tjocka) kaniner innehåller böckerna: Utan djur så dör jag, Bara jag vågar och Längtar så jag spricker.

Relaterat

Vänner, lögner och (väldigt tjocka) kaniner

Om boken

Tilda bor på landet och älskar djur. Hon har en storasyster som är typ perfekt, en bästis som tyvärr verkar vilja vara med de populära i klassen, och hon är helt övertygad om att hon aldrig i livet kommer att lyckas bli ihop med någon.

Här kommer de tre första böckerna om Tilda i en härligt tjock och lätt reviderad samlingsvolym, mitt i prick för slukaråldern. Det handlar om allt det där livsviktiga som man tänker på när man går på mellanstadiet: Om vänskap och svek, om att älska djur mer än allt annat, om att ha en storasyster som bestämmer allt, om att vara kär i helt fel kille och om att vara rädd men ändå våga. Roligt men också sorgligt, pirrigt och spännande. Boken är full av listor, genialt illustrerade av Jonna Björnstjerna.

Innehåller böckerna: Utan djur så dör jag, Bara jag vågar och Längtar så jag spricker.

Siri Spont, Jonna Björnstjerna

Vänner, lögner och (väldigt tjocka) kaniner

Relaterade artiklar

Roligt, fartfyllt, smart och mitt i prick för slukaråldern

Nu kommer Siri Sponts populära Tilda-böcker i tjock samlingsvolym – nästan lika tjock som kaninerna.