Den perfekta förberedelsen för skolstarten!

Illustration av:

Emma Ganslandt

Publicerad:

2021-06-29

Snart börjar vi skolan är en härlig samlingsvolym fylld av spännande berättelser för de som ska börja förskoleklass eller är nyfikna på skolan. En inbjudande och peppande bok att läsa tillsammans inför en av livets största händelser: skolstarten!

Att börja skolan är både spännande och ibland även lite nervöst. Tänk att få lära sig läsa och räkna, och träffa nya klasskompisar!

Antologin Snart börjar vi skolan är en riktigt maffig samlingsvolym för dig som ska börja förskoleklass och vill förbereda dig lite inför allt det nya. Här kan du läsa om hur det gick till när Pippi skulle börja skolan, följa med på Ninas sommaravslutning och lära dig rastlekar med Alfons. I boken finns även helt nyskrivna berättelser om hur det är att börja skolan idag, och du får lära dig allt du behöver veta om hur en skoldag kan se ut, vilka som jobbar i skolan, svar på vanliga funderingar som man kan ha innan man börjar skolan och mycket mer!

Anne-Marie Körling blev tillfrågad om hon ville skriva något om hur det är att börja skolan.

– Javisst, sa jag och skrev något om hur det känns att sluta förskolan. För så är det, innan vi börjar något måste vi avsluta något annat. Vi börjar skolan. Det ska vara viktigt. Att skriva en bok om hur det är visar det, säger Anne-Marie Körling.

Bokens innehåll: 

Hej då förskolan Text: Anne-Marie Körling Bild: Per Gustavsson
Vad behöver man kunna när man börjar skolan? Text: Rebecka Wolf och Ellen Karlsson Bild: Gabi Frödén
Vi börjar skolan Text: Katja Tydén Bild: Ingrid Flygare 
Titta in i skolan Text: Rebecka Wolf och Ellen Karlsson Bild: Gabi Frödén
Pippi börjar skolan Text: Astrid Lindgren Bild: Ingrid Vang Nyman
Vilka jobbar i skolan? Text: Rebecka Wolf och Ellen Karlsson Bild: Gabi Frödén
Björne Hansson läs sej läsa Text och bild: Emma AdBåge
Björne Hansson fattar hur man gör! Text och bild: Emma AdBåge
Rastlekar Text: Bokmakaren AB efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg
Sandors gula ryggsäck Text: Cina Friedner Bild: Emma Ganslandt
Min skoldag Text: Rebecka Wolf och Ellen Karlsson Bild: Gabi Frödén
Vad är siffror? Text och bild: Emma AdBåge
Plus och minus Text och bild: Emma AdBåge
Utematte Text och bild: Emma AdBåge
Räkneramsor Bild: Hanna Granlund
Myran i matsalen Text: Linn Gottfridsson Bild: Emma AdBåge
Skolåret Text: Rebecka Wolf och Ellen Karlsson Bild: Gabi Frödén
Ninas skolavslutning Text: Emi Gunér Bild: Loka Kanarp 

Relaterat

Snart börjar vi skolan

Om boken

Den perfekta förberedelsen för skolstarten!

En härlig samlingsvolym för alla som ska börja förskoleklass eller är nyfikna på skolan. Lär dig roliga rastlekar med Alfons, läs om när Pippi börjar skolan, när Nina har skolavslutning och helt nyskrivna berättelser om hur det kan vara att börja F-klass. I antologin finns även räkneramsor, faktaavsnitt om hur en skola kan se ut, vilka som jobbar där och svar på vanliga funderingar som man kan ha innan man börjar skolan. En inbjudande och peppande bok att läsa tillsammans inför en av livets största händelser: skolstarten!

Här hittar du älskade barnbokskaraktärer som Pippi och Alfons, men även nyare favoriter av stjärnor som Emma AdBåge och Emi Gunér, och dessutom helt nyskrivna och nyillustrerade berättelser och faktatexter.

Astrid Lindgren, Antologi , Cina Friedner, Linn Gottfridsson, Emi Gunér, Katja Tydén, Anne-Marie Körling, Per Gustavsson, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Gunilla Bergström, Hanna Granlund, Ingrid Vang Nyman, Ingrid Flygare, Loka Kanarp, Emma Ganslandt, Gabrielle Frödén

Snart börjar vi skolan