Dyk ner under ytan och upptäck allt det vackra i våra hav

Illustration av:

Teagan White

Publicerad:

2021-08-12

I samma seri​e som succéfaktaböckerna Animalium och Botanicum kommer nu Oceanarium som tar oss med på en fascinerande resa ner i världshavens djup!

Dyk ner under ytan och låt dig trollbindas av de magiskt vackra varelser som lever i våra hav: allt från mikroskopiska plankton till livsfarliga maneter och enorma blåvalar. Följ med på en världsomspännande resa från de hotade korallrevens otroliga artrikedom till de mörkaste djuphavsgravarna och de minst sagt märkliga varelser som lever där – uråldriga havsdjur som funnits nästan lika länge som jorden själv.
​Är det kanske i världshaven vi kan finna svaret på gåtan om vårt ursprung, och rentav en lösning för planetens framtid? ​

De utsökt vackra, detaljerade bilderna av Teagan White är skapade i samma tradition som gammaldags planschverk och gör varje sida till ett eget konstverk. Stig in och upptäck världshavens häpnadsväckande hemligheter!

Bokens författare, Loveday Trinick, är marinbiolog och arbetar för stiftelsen Ocean Conservation Trust. Vid National Marine Aquarium i Storbritannien lär hon skolbarn i alla åldrar om världshaven och varför de är så viktiga för jordens alla levande varelser.

Oceanarium ingår i samma bokserie som AnimaliumBotanicumDinosauriumEvolutionen: Livet på jorden, Planetarium och Fungarium

Relaterat

Oceanarium

Om boken

Välkommen till museet som är öppet varje dag, året om! De fantastiska faktaböckerna Animalium och Botanicum har gjort succé världen över, och nu får vi följa med på en fascinerande resa ner i världshavens djup i Oceanarium.

Dyk ner under ytan och låt dig trollbindas av de magiskt vackra varelser som lever i våra hav: allt från mikroskopiska plankton till livsfarliga maneter och enorma blåvalar. Följ med på en världsomspännande resa från de hotade korallrevens otroliga artrikedom till de mörkaste djuphavsgravarna och de minst sagt märkliga varelser som lever där - uråldriga havsdjur som funnits nästan lika länge som jorden själv. Är det kanske i världshaven vi kan finna svaret på gåtan om vårt ursprung, och rentav en lösning för planetens framtid?

De utsökt vackra, detaljerade bilderna av Teagan White är skapade i samma tradition som gammaldags planschverk och gör varje sida till ett eget konstverk. Stig in och upptäck världshavens häpnadsväckande hemligheter!

Loveday Trinick, Teagan White

Oceanarium