Ny bok om barnens favorit Nina – perfekt för högläsning

Illustration av:

Loka Kanarp

Publicerad:

2021-10-25

Ninas syskonbok är berättelsen om en lillasyster som blir storasyster. Och om kusiner, kompisar, rymden, ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Nina har äntligen blivit storasyster, men det är tyvärr inte bara så härligt som hon hade tänkt. Ibland känns det som att ingen har tid med Nina längre och att alla bara pratar om hur underbar och fin lillebror Elji är fast han inte gör något annat än äter, skriker och sover. Alla de sakerna kan väl Nina också göra, men det är det ingen som berömmer henne för. Men en sak är bra med Bruno och det är att han gillar Nina mest av alla i hela världen!

Första boken om Nina kom ut 2015 och böckerna har blivit stora favoriter både i skolan och hemma, det är många som känner igen sig i Nina och det hon är med om.

– Jag har skrivit runt 80 kapitel om Nina och hennes värld och det gör att jag känner henne bättre än i början och det är roligt att tänka hur hon reagerar och tänker i olika situationer. Hon växer också genom böckerna men vissa karaktärsdrag är de samma oavsett ålder, till exempel hennes snabba humörväxlingar, berättar Emi Gunér.

Loka Kanarp är illustratören som gett Nina och hennes värld form.

– Det är alltid roligt att rita Ninas hem. Det är en plats för både bråk och mys. Den som läst tidigare Nina-böcker kan känna igen hennes rum och saker. Det ska vara som att hälsa på hos en god vän, säger Loka.

Böckerna om Nina är perfekta för högläsning och det är många barn som längtat efter att få återse Nina.

– Det allra roligaste med att skriva om Nina är responsen från läsarna. Jag får många hälsningar från barn som känner igen sig i historierna och undrar när nästa bok kommer. Så det är härligt att kunna svara: NU!, berättar Emi.

Ninas syskonbok finns även som ljudbok, inläst av Charlotta Jonsson.

Fler böcker om Nina: Nina och snöleoparden, Nina börjar skolan, Nina & Jim: hemlisar & kompisar, Ninas sommarlov och Nina i ettan

Relaterat

Ninas syskonbok

Om boken

Äntligen har det börjat - Ninas liv som storasyster! Tyvärr är det inte bara så härligt som hon tänkt sig. Elji gör knappt annat än äter, skriker och sover men ändå tycker alla att han är SÅ fantastisk. Nina verkar det inte vara någon som tänker på, fast hon gör så mycket mer.

Det här är berättelsen om hur det är att plötsligt få en bebis i familjen. Det handlar även om kusiner och viljan att leka med dockor fast man känner att man kanske börjat bli för stor för det, rymden, att rocka sockorna, önskelistor, rabiesormar och ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.

Perfekt för högläsning!

Ninas syskonbok är den sjätte fristående boken om Nina.

"Emi Gunér skriver drama så att alla kan känna igen sig. Det är relationer, kompisar, familj och prick alla känslor mellan lycka och sorg men går igenom en helt vanlig vecka i livet. Fint och lyhört."
Johanna Lindbäck, Expressen

Emi Gunér, Loka Kanarp

Ninas syskonbok

Relaterade artiklar

Ny bok om barnens favorit Nina – perfekt för högläsning

Ninas syskonbok är berättelsen om en lillasyster som blir storasyster. Och om kusiner, kompisar, rymden, ensamspindlar och annat som ingår i en åttaårings värld.